Tiramisu
Enkel•25 min min
Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkeggeplommer
-
3 sssukker
-
300 g
-
2 dråperromessens
-
2 sscognac
-
6 sssterk kaffe , kald
-
16 stksavoiardikjeks (ladyfingers)
-
4 ssrevet sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.
-
2
Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.
Tips
Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.
-
3
Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.