Tiramisu

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkeggeplommer
3 sssukker
300 gTINE Kremgo’® Naturell
2 dråperromessens
2 sscognac
6 sssterk kaffe, kald
16 stksavoiardikjeks (ladyfingers)
4 ssrevet sjokolade

Slik gjør du det

    1. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.
    2. Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.

      Tips:

      Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.

    3. Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.

Tips:

I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.

Kommentarer

  Legg til kommentar