Laktosefri tiramisu

Tiramisu

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 25 min
Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk eggeplommer
3 ss sukker
300 g TINE Kremgo’® Naturell
2 dråper romessens
2 ss cognac
6 ss sterk kaffe , kald
16 stk savoiardikjeks (ladyfingers)
4 ss revet sjokolade

Slik gjør du det

    1. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.
    2. Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.
      Tips!

      Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.

    3. Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.
Tips!

I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Hei :) hvor store skal skålene være? Eller kan denne lages i en liten kake form?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Silje, Som du ser på bilde kan skålene være porsjonsskåler, men du kan bruke hvilken form du ønsker :) Husk å tilpass mengden du lager i forhold til hvilken form du ønsker å bruke. God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat