Laktosefri tiramisu

Tiramisu

2
14
Enkel25 min
Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    eggeplommer
  • 3 ss
    sukker
  • 300 g
  • 2 dråper
    romessens
  • 2 ss
    cognac
  • 6 ss
    sterk kaffe , kald
  • 16 stk
    savoiardikjeks (ladyfingers)
  • 4 ss
    revet sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.

  2. 2

    Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.

    Tips

    Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.

  3. 3

    Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.

Tips

I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.

Del denne oppskriften: