Skip to main content

Laktosefri riskrem og rød saus

Enkel
30min

Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

4.3
(24)
Next ImageLaktosefri riskrem og rød saus

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

2 dl
risgryn
4 dl
vann
1 ts
salt
3 dl
TINE Laktfri Kremfløte 37%
1 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker

Pynt

100 g
hakkede mandler uten skall (kan sløyfes)

Rød saus

Eller lag din egen rød saus

3 dl
rød saft
3 dl
vann
1 ss
potetmel

Fremgangsmåte

  1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.

  2. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.

Pynt

  1. Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.

Rød saus

  1. Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.

  2. Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter