
Laktosefri riskrem og rød saus
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

Ingredienser
Antall porsjoner
Riskrem
Pynt
Rød saus
Eller lag din egen rød saus
Fremgangsmåte
- 1
Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
- 2
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
Pynt
- 3
Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
Rød saus
- 4
Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
- 5
Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.
Tips
For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.