Ostekake med spindelvev
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
200 gdigestive kjeks , eller andre søte grove kjeks
-
75 g
Fyll
-
5 stkgelatinplater
-
2 pakker
-
3 dl
-
1 dlsukker
Gelélokk og spindelvev
-
1 pakkeappelsingelé
-
2 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bunn
-
2
Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
Tips
Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
Fyll og topping
-
3
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
-
4
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
-
5
Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
-
6
Lag gele etter pakningsbeskrivelsen. La den svalne. Ha geléen over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.
-
7
Pisk kremfløte og fyll et kremmerhus med stjernetut og lag et spindelvevmønster på toppen av kaken.