Ostekake med spindelvev

(0)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En klassisk ostekake formet som et hjerte, pyntet med gelélokk og spindelvev av krem. Lekkert til Halloween-festen. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Antall porsjoner

10

Utstyr

Hjerteformet kakeform ca. 24 cm

Ingredienser

Bunn

200 gdigestive kjeks, eller andre søte grove kjeks
75 gTINE Meierismør

Fyll

5 stkgelatinplater
400 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker

Gelélokk og spindelvev

1 pakkeappelsingelé
2 ½ dlTINE Kremfløte
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Bunn

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

      Tips:

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  • Fyll og topping

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Lag gele etter pakningsbeskrivelsen. La den svalne. Ha geléen over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.
    5. Pisk kremfløte og fyll et kremmerhus med stjernetut og lag et spindelvevmønster på toppen av kaken.

Kommentarer

  Legg til kommentar