Ostekake med spindelvev

Ostekake med spindelvev

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
En klassisk ostekake formet som et hjerte, pyntet med gelélokk og spindelvev av krem. Lekkert til Halloween-festen. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Hjerteformet kakeform ca. 24 cm

Bunn

200 g digestive kjeks , eller andre søte grove kjeks
75 g TINE Meierismør

Fyll

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo’® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker

Gelélokk og spindelvev

1 pakke appelsingelé
2 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyll og topping

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Lag gele etter pakningsbeskrivelsen. La den svalne. Ha geléen over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.
    5. Pisk kremfløte og fyll et kremmerhus med stjernetut og lag et spindelvevmønster på toppen av kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat