Ostekake med spindelvev
En klassisk ostekake formet som et hjerte, pyntet med gelélokk og spindelvev av krem. Lekkert til Halloween-festen. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!
Enkel•40 min•10 personer
Ingredienser
Bunn
- 200 g digestive kjeks, , eller andre søte grove kjeks
- 75 g TINE® Meierismør
Fyll
- 5 stykk gelatinplate
- 2 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 1 dl sukker
Gelélokk og spindelvev
- 1 pakke appelsingelé
- 2.5 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bunn
1
Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
TipsDu kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
Fyll og topping
1
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
2
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
3
Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
4
Lag gele etter pakningsbeskrivelsen. La den svalne. Ha geléen over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv.
5
Pisk kremfløte og fyll et kremmerhus med stjernetut og lag et spindelvevmønster på toppen av kaken.