Ost- og nøtterulade
Enkel•45 min min
Rullekake er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Denne rullekaken fylles og pyntes med en herlig ostekrem, som er smakt til med litt konjakk. Konjakken kan sløyfes hvis du ønsker det.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
4 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 dlbrunt sukker
-
1 ½ dlhvetemel
-
1 dlmalte hasselnøtter
-
2 ½ tsbakepulver
Fyll og glasur:
-
½ dlgrovhakkede hasselnøtter
-
2 pakker
-
2 sscognac (kan sløyfes)
Pynt:
-
½ dlgrovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
Bunn:
-
2
Visp egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland inn hvetemel, hasselnøtter og bakepulver, og rør lett sammen. Hell røren i en langpanne ca. 30x35 cm, som er dekket med bakepapir.
-
3
Stek kaken midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
-
4
Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller sukkerstrødd matpapir på rist. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.
Fyll og glasur:
-
5
Del hasselnøttene i mellomstore biter. Rør sammen fyllet, og smør litt over halvparten av fyllet på kaken. Rull sammen fra langsiden.
-
6
Legg ruladen på serveringsfat med skjøten ned, og smør resten av fyllet over rullen. Strø på hakkede nøtter. Oppbevar kaken kjølig før servering.