Ost- og nøtterulade

Ost- og nøtterulade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Rullekake er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Denne rullekaken fylles og pyntes med en herlig ostekrem, som er smakt til med litt konjakk. Konjakken kan sløyfes hvis du ønsker det.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

4 stk egg
1 ½ dl sukker
1 dl brunt sukker
1 ½ dl hvetemel
1 dl malte hasselnøtter
2 ½ ts bakepulver

Fyll og glasur:

½ dl grovhakkede hasselnøtter
400 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ss cognac (kan sløyfes)

Pynt:

½ dl grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  1. Bunn:

    1. Visp egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland inn hvetemel, hasselnøtter og bakepulver, og rør lett sammen. Hell røren i en langpanne ca. 30x35 cm, som er dekket med bakepapir.
    2. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
    3. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller sukkerstrødd matpapir på rist. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.
  2. Fyll og glasur:

    1. Del hasselnøttene i mellomstore biter. Rør sammen fyllet, og smør litt over halvparten av fyllet på kaken. Rull sammen fra langsiden.
    2. Legg ruladen på serveringsfat med skjøten ned, og smør resten av fyllet over rullen. Strø på hakkede nøtter. Oppbevar kaken kjølig før servering.
Tips!

Pynt gjerne med andre nøtter eller mandler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat