Skip to main content

Smuldrepai med nøtter

Enkel
45min

Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

3.9
(51)
Next ImageSmuldrepai med nøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 stk
eple
0.5 dl
sukker
50 g
hasselnøtter eller andre nøtter
1 ss
finrevet ingefær

Smuldredeig:

2 dl
hvetemel
1 ss
sukker

Tilbehør:

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.

  3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.

  4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter