Skip to main content

Jordbær- og rabarbrapai

Enkel
1t 30min

Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

3.4
(53)
Next ImageJordbær- og rabarbrapai

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

3 dl
hvetemel
2 ss
vann
1 dl
sukker

Paifyll

500 g
rabarbra
2 dl
sukker
0.25 dl
vann
300 g
jordbær

Fremgangsmåte

Paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.

  4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll

  1. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.

  2. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.

  3. Server med vaniljesaus eller vispet krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter