
Jordbær- og rabarbrapai
Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Paifyll
Fremgangsmåte
Paibunn
- 1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 3
Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
- 4
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll
- 5
Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
- 6
Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
- 7
Server med vaniljesaus eller vispet krem til.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



