Skip to main content

Gresskarpai

Enkel
1t 10min

Gresskarpai, eller "pumpkin pie", hører med til Halloween og Thanksgiving, og er en av de mest kjente amerikanske paiene.

4.0
(403)
Next ImageGresskarpai

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Eller lag egen hjemmelaget paibunn

200 g
hvetemel
2 ss
vann

Fyll

400 g
gresskar
6 ss
hvetemel
0.5 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
1 ts
malt kanel
1 ts
malt allehånde
0.5 ts
malt ingefær
0.5 ts
malt muskat
2 stk
egg
1.5 dl
sukker
2 ss
2 ts
vaniljesukker

Tilbehør

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, smør og vann i en food processor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.

  2. Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.

Fyll

  1. Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en food processor, slik at det blir til en fin gresskarpuré.

    Tips

    Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.

  2. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter. Sett ned varmen til 180 °C.

  3. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Tilbehør

  1. Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Et gresskar skal være fast og litt hardt i skallet. Skallet vil ha små rustfargede områder og kanskje små rifter – dette har ingenting å si for kvaliteten. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter