
Gresskarpai
Gresskarpai, eller "pumpkin pie", hører med til Halloween og Thanksgiving, og er en av de mest kjente amerikanske paiene.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Paibunn
Fyll
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Ha hvetemel, smør og vann i en food processor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.
- 2
Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
Fyll
- 3
Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en food processor, slik at det blir til en fin gresskarpuré.
Tips
Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.
- 4
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter. Sett ned varmen til 180 °C.
- 5
Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
Tilbehør
- 6
Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



