Skip to main content

Eplekake med smørstekte epler

Enkel
2t

Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

4.2
(22)
Next ImageEplekake med smørstekte epler

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

250 g
sukker
3 stk
egg
150 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
3 stk
eple i båter
1 ss
kanel
2 ss
sukker

Smørstekte epler

3 stk
eple i båter
1 ss
kanel
1 ss
sukker
1 pakke
Piano Fyldig vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.

  2. Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.

  3. Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.

  4. Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.

  5. Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.

    Tips

    Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Smørstekte epler

  1. Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.

  2. Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter