Skip to main content

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

Middels
1t

Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.

3.9
(83)
Next ImageBanankake med sjokolade og hasselnøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 stk
store banan
3 stk
egg
2 dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
0.5 dl
hakkede hasselnøtter
0.5 stk
sitron

Karamell

0.75 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter.

  2. Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft.

  3. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene.

  4. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen.

    Tips

    Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter