Skip to main content

Rabarbra- og banankompott

Enkel
15min

Å blande banan og rabarbra høres kanskje underlig ut, men vi kan love at det smaker godt sammen med vaniljeyoghurt og kakesmuler. Du kan også hakke nøtter og strø over.

3.9
(14)
Next ImageRabarbra- og banankompott

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
rabarbra
2 stk
banan
5 ss
sukker
0.25 ts
kardemomme
2 stk
havreflarn eller søtkjeks

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær rabarbra i biter. Skrell og del bananen i skiver.

  2. Bland rabarbra og sukker i en kjele. Smelt forsiktig under omrøring i 3 - 5 minutter. Tilsett bananskivene og kardemomme.

  3. Server kompotten lunken med vaniljeyoghurt og smuldret havreflarn over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Visste du at rabarbra er en grønnsak? Men den brukes som frukt. De kjøttfulle, saftige stilkene er ideelle til kompotter, safting, sylting og baking.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter