Jordbærkake
Denne sommerlige kaken med friske jordbær og gelé blir garantert sommerens hit!
Middels•1 t 30 min•12 personer
Ingredienser
- 1 stykk sukkerbrød
- 6 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett, til dynking
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
- 2 kurv jordbær
- 0.5 l Piano® Rød Gelé
Slik gjør du
1
Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.
2
Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.
3
Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.
4
Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.
TipsEr geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.
5
Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.
TipsLag gjerne dette jordbær- og gelélokket på toppen av en ostekake. Eventuelt kan du variere med andre bær og fyll.