Jordbærkake
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stksukkerbrød
-
6 ssTINE® Helmelk 3,5 % fett til dynking
-
1 pakke
-
2 kurverjordbær
-
½ l
Slik gjør du det
-
1
Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.
-
2
Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.
-
3
Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.
-
4
Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.
Tips
Er geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.
-
5
Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.