Jordbærkake

Jordbærkake

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Denne sommerlige kaken med friske jordbær og gelé blir garantert sommerens hit!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk sukkerbrød
6 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett til dynking
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
2 kurver jordbær
½ l Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

    1. Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.
    2. Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.
    3. Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.
    4. Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.
      Tips!

      Er geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.

    5. Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.
Tips!

Lag gjerne dette jordbær- og gelélokket på toppen av en ostekake. Eventuelt kan du variere med andre bær og fyll.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat