Jordbær og rabarbrapai

Jordbær- og rabarbrapai

4
37
Enkel90 min
Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

Paifyll

  • 500 g
    rabarbra
  • 2 dl
    sukker
  • ¼ dl
    vann
  • 300 g
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.

  2. 3

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. 4

    Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.

  4. 5

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll

  1. 6

    Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.

  2. 7

    Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.

  3. 8

    Server med vaniljesaus eller vispet krem til.

Tips

Nå Paibunner er raske å tilberede både til hovedrett og dessert. Et godt tips er å steke opp både store og små paibunner på forhånd og ha stående klare til bruk til en dag du trenger det. De bør oppbevares i tett boks for å holde seg sprø.

Del denne oppskriften: