
Jordbær- og rabarbrapai
Enkel•90 min min
Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
175 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
-
1 dlsukker
Paifyll
-
500 grabarbra
-
2 dlsukker
-
¼ dlvann
-
300 gjordbær
Slik gjør du det
Paibunn
-
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
3
Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
-
4
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll
-
5
Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
-
6
Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
-
7
Server med vaniljesaus eller vispet krem til.