Jordbær- og rabarbrapai

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

175 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
2 ssvann
1 dlsukker

Paifyll

500 grabarbra
2 dlsukker
¼ dlvann
300 gjordbær
Evnt littpotetmel til jevning
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  • Paifyll

    1. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
    2. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
    3. Server med vaniljesaus eller vispet krem til.

Tips:

Nå Paibunner er raske å tilberede både til hovedrett og dessert. Et godt tips er å steke opp både store og små paibunner på forhånd og ha stående klare til bruk til en dag du trenger det. De bør oppbevares i tett boks for å holde seg sprø.

 Les kommentarer (2)

Kommentarer

  Legg til kommentar