Jordbær og rabarbrapai

Jordbær- og rabarbrapai

4
  • Enkel
  • 90 min
Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

175 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann
1 dl sukker

Paifyll

500 g rabarbra
2 dl sukker
¼ dl vann
300 g jordbær

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll

    1. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
    2. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
    3. Server med vaniljesaus eller vispet krem til.
Tips!

Nå Paibunner er raske å tilberede både til hovedrett og dessert. Et godt tips er å steke opp både store og små paibunner på forhånd og ha stående klare til bruk til en dag du trenger det. De bør oppbevares i tett boks for å holde seg sprø.

Kommentarer

  • Ida

    2 måneder siden
    Spørsmål til tipset om at paibunner kan steikast på førehand og oppbevares i ein tett boks. Skal dei oppbevarast tørt/romtemperert, slik som "julekjeks" eller i frysen? Kor lenge heldt dei seg?

     (0)

    • Kathrin Lillestøl, TINE Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei, ferdig stekt paibunn (pass på at den er gjennomstekt) går helt fin å oppbevare i kakeboks i romtemperatur. holdbarhet vil være ca 1 måned.

       (0)


  • anonym

    3 år siden
    skal ikke paien stekes på slutten?

     (21)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Denne paien skal ikke stekes etter den er fylt. Så i praksis så er dette en Jordbær- og rabarbrapai :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat