Marmorkake

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En gammel, god oppskrift. Denne formkaken kombinerer sjokolade og vanilje og er en favoritt gjennom tidene.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

150 gTINE Meierismør
2 dlsukker
3 stkegg
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlhvetemel
1 ½ tsbakepulver
1 ½ tsvaniljesukker
2 sskakao

Glasur

2 dlmelis
1 stkeggehvite

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp glatt. Rør inn melk, mel, bakepulver og vaniljesukker til en jevn røre.
    2. Ha en tredjedel av deigen over i en annen bolle og rør inn kakaoen.
    3. Ha halvparten av den lyse deigen nederst i en smurt form, ca. 1,4 liter. Legg sjokoladedeigen i klatter på toppen og avslutt med resten av den lyse deigen. Bruk en smal skje eller spisepinne til å blande deigen lett sammen. Kaken skal være marmorert, så ikke bland for mye.
    4. Stek i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    5. Rør melis glatt med lettpisket eggehvite. Tilsett eggehviten i små mengden til ønsket tykkelse.

      Tips:

      Kaken er godt egnet til å fryse, men da er det lurt å droppe glasuren.

Tips:

Formkake holder seg godt i flere dager så om du baker i helgen, har noe å kose deg med utover uken.

Kommentarer