Marmorkake

Marmorkake

3
57
Enkel60 min
En gammel, god oppskrift. Denne formkaken kombinerer sjokolade og vanilje og er en favoritt gjennom tidene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Glasur

  • 2 dl
    melis
  • 1 stk
    eggehvite

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp glatt. Rør inn melk, mel, bakepulver og vaniljesukker til en jevn røre.

  2. 2

    Ha en tredjedel av deigen over i en annen bolle og rør inn kakaoen.

  3. 3

    Ha halvparten av den lyse deigen nederst i en smurt form, ca. 1,4 liter. Legg sjokoladedeigen i klatter på toppen og avslutt med resten av den lyse deigen. Bruk en smal skje eller spisepinne til å blande deigen lett sammen. Kaken skal være marmorert, så ikke bland for mye.

  4. 4

    Stek i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

  5. 5

    Rør melis glatt med lettpisket eggehvite. Tilsett eggehviten i små mengden til ønsket tykkelse.

    Tips

    Kaken er godt egnet til å fryse, men da er det lurt å droppe glasuren.

Tips

Formkake holder seg godt i flere dager så om du baker i helgen, har noe å kose deg med utover uken.

Del denne oppskriften: