
Marmorkake
Enkel•60 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
2 dlsukker
-
3 stkegg
-
1 ½ dl
-
3 dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
1 ½ tsvaniljesukker
-
2 sskakao
Glasur
-
2 dlmelis
-
1 stkeggehvite
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp glatt. Rør inn melk, mel, bakepulver og vaniljesukker til en jevn røre.
-
2
Ha en tredjedel av deigen over i en annen bolle og rør inn kakaoen.
-
3
Ha halvparten av den lyse deigen nederst i en smurt form, ca. 1,4 liter. Legg sjokoladedeigen i klatter på toppen og avslutt med resten av den lyse deigen. Bruk en smal skje eller spisepinne til å blande deigen lett sammen. Kaken skal være marmorert, så ikke bland for mye.
-
4
Stek i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
-
5
Rør melis glatt med lettpisket eggehvite. Tilsett eggehviten i små mengden til ønsket tykkelse.
Tips
Kaken er godt egnet til å fryse, men da er det lurt å droppe glasuren.