Marmorkake
En gammel, god oppskrift. Denne formkaken kombinerer sjokolade og vanilje og er en favoritt gjennom tidene.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Meierismør
- 2 dl sukker
- 3 stykk egg
- 1.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
Glasur
- 2 dl melis
- 1 stykk eggehvite
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 175 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp glatt. Rør inn melk, mel, bakepulver og vaniljesukker til en jevn røre.
2
Ha en tredjedel av deigen over i en annen bolle og rør inn kakaoen.
3
Ha halvparten av den lyse deigen nederst i en smurt form, ca. 1,4 liter. Legg sjokoladedeigen i klatter på toppen og avslutt med resten av den lyse deigen. Bruk en smal skje eller spisepinne til å blande deigen lett sammen. Kaken skal være marmorert, så ikke bland for mye.
4
Stek i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
5
Rør melis glatt med lettpisket eggehvite. Tilsett eggehviten i små mengden til ønsket tykkelse.
TipsKaken er godt egnet til å fryse, men da er det lurt å droppe glasuren.
TipsFormkake holder seg godt i flere dager så om du baker i helgen, har noe å kose deg med utover uken.