
Marmorkake
En gammel, god oppskrift. Denne formkaken kombinerer sjokolade og vanilje og er en favoritt gjennom tidene.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ingredienser
Glasur
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 175 °C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp glatt. Rør inn melk, mel, bakepulver og vaniljesukker til en jevn røre.
- 2
Ha en tredjedel av deigen over i en annen bolle og rør inn kakaoen.
- 3
Ha halvparten av den lyse deigen nederst i en smurt form, ca. 1,4 liter. Legg sjokoladedeigen i klatter på toppen og avslutt med resten av den lyse deigen. Bruk en smal skje eller spisepinne til å blande deigen lett sammen. Kaken skal være marmorert, så ikke bland for mye.
- 4
Stek i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
- 5
Rør melis glatt med lettpisket eggehvite. Tilsett eggehviten i små mengden til ønsket tykkelse.
Tips
Kaken er godt egnet til å fryse, men da er det lurt å droppe glasuren.
Tips
Formkake holder seg godt i flere dager så om du baker i helgen, har noe å kose deg med utover uken.