Gulrotkake med Kesam®-glasur
Enkel•60 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
8 stkgulrøtter (ca. 1 liter revet gulrot)
-
8 stkegg
-
3 dlsukker
-
1 begerKesam® Mager Naturell eller Kesam® Original
-
5 dlhvetemel
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
3 tsvaniljesukker
-
4 tsbakepulver
-
3 tsmalt kardemomme
Kesamglasur
-
2 begerKesam® Vanilje à 300 gram
-
250 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
4 ssmelis (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Kle en stor langpanne, ca. 35-40 cm, med bakepapir.
-
2
Smelt smør og avkjøl noe. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Sett ev. 1 dl til side til pynt.
-
3
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk visper.
-
4
Pisk inn smeltet smør og Kesam®. Rør inn mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme til en glatt røre. Vend inn revet gulrot.
Tips
Du kan gjerne gjøre kaken enda grovere ved å bytte ut mer av det fine hvetemelet med grovt mel. Da hever ikke kaken fult så mye, men den metter desto mer.
-
5
Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter.
-
6
Pisk sammen Kesam®, romtemperert kremost og melis til en glatt glasur og fordel utover avkjølt kake. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.