Gulrotkake med Kesam®-glasur
Enkel
1t
En sunnere og grovere variant av den klassiske, populære gulrotkaken bør stå på kakebordet under neste arrangement. Her er det også mindre sukker, men like god smak. Denne langpanne-kaka gir ca. 42 kakestykker.
3.8
(16)

Porsjoner
1
150 g
8 stk
gulrot (ca. 1 liter revet gulrot)
8 stk
egg
3 dl
sukker
1 beger
Kesam® Mager Naturell eller Kesam® Original
5 dl
hvetemel
3 dl
sammalt hvete, fin
3 ts
vaniljesukker
4 ts
bakepulver
3 ts
malt kardemomme
Kesamglasur
2 beger
Kesam® Vanilje laktosefri à 300 gram
250 g
romtemperert TINE® Kremgo® Naturell
4 ss
melis (kan sløyfes)
Slik gjør du
Tips
Du kan gjerne gjøre kaken enda grovere ved å bytte ut mer av det fine hvetemelet med grovt mel. Da hever ikke kaken fult så mye, men den metter desto mer.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Pynt gjerne kaken med friske bær eller frukt. Velger du bringebær og blåbær, får du en kake i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17. mai eller andre store feiringer.






