Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake med Kesam®-glasur

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
En sunnere og grovere variant av den klassiske, populære gulrotkaken bør stå på kakebordet under neste arrangement. Her er det også mindre sukker, men like god smak. Denne langpanne-kaka gir ca. 42 kakestykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

1 stor langpanne
150 g TINE Meierismør
8 stk gulrøtter (ca. 1 liter revet gulrot)
8 stk egg
3 dl sukker
1 beger Kesam® Mager Naturell 300 g eller Kesam® Original
5 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3 ts malt kardemomme

Kesamglasur

2 beger Kesam® Vanilje à 300 gram
250 g romtemperert TINE Kremgo’® Naturell
4 ss melis (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Kle en stor langpanne, ca. 35-40 cm, med bakepapir.
    2. Smelt smør og avkjøl noe. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Sett ev. 1 dl til side til pynt.
    3. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk visper.
    4. Pisk inn smeltet smør og Kesam®. Rør inn mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme til en glatt røre. Vend inn revet gulrot.
      Tips!

      Du kan gjerne gjøre kaken enda grovere ved å bytte ut mer av det fine hvetemelet med grovt mel. Da hever ikke kaken fult så mye, men den metter desto mer.

    5. Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter.
    6. Pisk sammen Kesam®, romtemperert kremost og melis til en glatt glasur og fordel utover avkjølt kake. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.
Tips!

Pynt gjerne kaken med friske bær eller frukt. Velger du bringebær og blåbær, får du en kake i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17. mai eller andre store feiringer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat