Banankake med kefir

Banankake

Kommentarer 11
  • Middels
  • 100 min
  • 70 min
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Brødform på ca 1,5 liter
1 ss TINE Meierismør til smøring av formen
1 ss hvetemel til formen
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
3 dl sukker
2 stk egg
1 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stk modne bananer
1 dl TINE Kefir Økologisk
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
    2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
    3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
    4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
    5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.
Tips!

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kakemoms

    2 måneder siden
    Hva kan man bruke istedefor kefir (har ikke kefir)?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Du kan bruke yoghurt eller kesam :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ronny

    6 måneder siden
    En saftig og veldig god kake som er fin å fryse ned, jeg lager denne igjen.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Enig med deg, Ronny :) Fortsett å bake!

      Kommenter  (1)


  • Astrid

    1 år siden
    Må jeg gjøre noen endringer til oppskriften hvis jeg vil tilsette flere bananer? Dumt å la noen bananer gå til spille..

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Astrid, Ja er dumt å kaste mat unødvendig! Om du tilsetter flere bananer må du justere opp ingrediensene deretter. Om du har 6 bananer dobler du oppskriften os :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Fanfan

    2 år siden
    Kan jeg bytte ut sukkeret med honning?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Fanfan, Du kan bytte ut deler av sukkeret med honning og resterende med sukrin eventuelt :) Det er opp til den enkelte hva de foretrekker. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • Ellen

    2 år siden
    Denne kaken var skikkelig god! Hadde melisglasur på når den var ferdigstekt og det smakte helt fantastisk!

    Kommenter  (17)

    • Odd Brendbekken

      3 måneder siden
      Fantastisk god, ikke hadde jeg natron, kun olivenolje, bakepulver og slengte oppi et ekstra egg...moste ikke bananene så mye heller????

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        3 måneder siden
        Takk for at du deler dine tips, Odd :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat