Oppskrift på Banankake med kefir
3

Banankake

(80)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform på ca 1,5 liter

Ingredienser

1 ssTINE Meierismør til smøring av formen
1 sshvetemel til formen
3 ½ dlhvetemel
1 tsnatron
1 tskanel
½ tssalt
3 dlsukker
2 stkegg
1 ½ dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stkmodne bananer
1 dlTINE Kefir Økologisk
2 tsvaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
    2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
    3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
    4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
    5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.

Tips:

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Kommentarer