Bananbrød
Middels•100 min70 min
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ssTINE® Meierismør til smøring av formen
-
1 sshvetemel til formen
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 tsnatron
-
1 tskanel
-
½ tssalt
-
3 dlsukker
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
-
3 stkmodne bananer
-
1 dl
-
2 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
-
2
Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
-
3
Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
-
4
Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
-
5
Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.