Skip to main content

Bananbrød

Middels
1t 40min

Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

3.9
(360)
Next ImageBananbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss
TINE® Meierismør til smøring av formen
1 ss
hvetemel til formen
3.5 dl
hvetemel
1 ts
natron
1 ts
kanel
0.5 ts
salt
3 dl
sukker
2 stk
egg
1.5 dl
solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stk
modne banan
2 ts
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.

  2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.

  3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.

  4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.

  5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter