Håndkle og blad
Banankake med kefir
(116116)

Banankake

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform på ca 1,5 liter
1 ssTINE Meierismør til smøring av formen
1 sshvetemel til formen
3 ½ dlhvetemel
1 tsnatron
1 tskanel
½ tssalt
3 dlsukker
2 stkegg
1 ½ dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stkmodne bananer
1 dlTINE Kefir Økologisk
2 tsvaniljesukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
    2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
    3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
    4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
    5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.
Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat