Banankake med kefir

Bananbrød

24
  • Middels
  • 100 min
  • 70 min
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Ingredienser

Utstyr

Brødform på ca 1,5 liter
1 ss TINE Meierismør til smøring av formen
1 ss hvetemel til formen
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
3 dl sukker
2 stk egg
1 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stk modne bananer
1 dl TINE Kefir Økologisk
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
    2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
    3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
    4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
    5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.
Tips

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Kommentarer

  • Rikke

    2 måneder siden
    Kjempegod og saftig kake! Fikk masse skryt for den! Brukte yoghurt naturell i stede for biola.

     (0)

    • Rikke

      2 måneder siden
      Mente å skrive i stede for kefir :)

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        2 måneder siden
        Så godt det ble en suksess, Rikke! :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat