Banankake med kefir

Bananbrød

26
  • Middels
  • 100 min
  • 70 min
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

Ingredienser

Utstyr

Brødform på ca 1,5 liter
1 ss TINE Meierismør til smøring av formen
1 ss hvetemel til formen
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
3 dl sukker
2 stk egg
1 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 stk modne bananer
1 dl TINE Kefir Økologisk
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
    2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
    3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
    4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
    5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.
Tips

Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Kommentarer

  • Tia Eline

    18 dager siden
    Hvis du har heilt gule bananer kan du ta dem i ovnen litt slik at de blir litt brune. Da får du mer smak på kaken:)

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      15 dager siden
      Det var et morsomt tips, Tia Eline!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat