Bananbrød
Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!
Middels•1 t 40 min•1 personer
Ingredienser
- 1 ss TINE® Meierismør, til smøring av formen
- 1 ss hvetemel, til formen
- 3.5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 0.5 ts salt
- 3 dl sukker
- 2 stykk egg
- 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- 3 stykk modne banan
- 1 dl TINE® Kefir Økologisk
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.
2
Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.
3
Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.
4
Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
5
Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.
TipsBruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak!