Varm sjokolade på pinne

Varm sjokolade på pinne

30
 • Enkel
 • 15 min
Alle liker varm sjokolade! Dette er morsomme gaver som er lette å lage. Pakk dem gjerne inn i cellofan. Nytes på kalde dager.

Ingredienser

400 g kokesjokolade
2 ss TINE Kremfløte
10 stk ispinner eller skjeer
2 dl marshmallows , mini

Til servering

2 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

  1. Del sjokolade i biter. Smelt i en metall- eller glassbolle over vannbad. Rør inn kremfløte.
  2. Fyll store isbitformer eller konfektformer med sjokoladen. Dryss over marshmallows. La stivne noe og stikk en ispinne i hver.
   Tips!

   Du kan gjerne bruke halvparten mørk og halvparten lys eller hvit sjokolade. Smelt dem hver for seg, vend forsiktig sammen for et marmorert mønster og hell i formene.

  3. Sett sjokoladen i kjøleskapet og la bli helt stiv. Fjern fra formene og pakk eventuelt med cellofan og en sløyfe.
  4. Lag varm sjokolade ved å røre sjokoladepinnene rundt i oppvarmet melk slik at sjokoladen smelter og blander seg med melken.
Tips!

Hver av sjokoladepinnene røres ut i en kopp varm melk. Du kan bruke både hel- og lettmelk og styrken på kakaoen justeres ved hvor mye melk du heller over.

Kommentarer

 • Thea

  9 måneder siden
  Leste gjennom kommentarene om at det var lett at det klumpet seg, hadde ikke kald fløte og spedde som det var sagt man skulle gjøre, hadde kun noen dråper i og det ble klumpete som bare det... veldig kjedelig :(

   (0)


 • Ane

  9 måneder siden
  Dere burde endre på oppskriften. For beskrivelsen er irriterende dårlig. Dette skulle bli en fin hjemmelaget julegave men måtte kaste alt da jeg gjorde som det sto i oppskrifta men resultatet ble stygt...

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   9 måneder siden
   Det er leit at du ikke fikk ønsket resultat, Ane :/ Det skal ikke være noe problem å lage disse så lenge man sper litt og litt med fløten og at fløten ikke er kjøleskapskald. God jul!

    (0)


 • Eirin

  9 måneder siden
  Dritt oppskrift. Alt ble til en stor klump. Kjøpte over 1kg sjokolade.

   (0)


 • Jean

  9 måneder siden
  Jeg skulle ha lest kommentarfeltet før jeg begikk meg på denne forferdelige dårlige oppskriften... jeg smeltet sjokoladen slik oppskriften sa, og starter med å røre 2 ss med fløte i.. alt bare klumpet seg og sjokoladen ble ødelagt... Det var rundt 400 kr som bare ble kastet rett i søpla. Vær så snill å fikse denne oppskriften eller advar brukerne om å ikke lag den!

   (2)


 • Anette

  9 måneder siden
  Dette virket virkelig ikke, kastet bort masse tid og masse sjokolade, på tross av at jeg fulgte alle råd. Kan være en ide å presiserer oppskriften,- 2 ss fløte må inn litt etter litt, dråpe for dråpe...

   (0)


 • Ada Ode

  3 år siden
  Det må være en feil med oppskriften... litt under 1dl fløte virker, om jeg varmer fløten først og smelter litt og litt sjokolade av gangen. Men da holder den seg ikke like fast i romtemp. Med to ss fløte ble det bare en stor klump. Så jeg måtte ha i mer fløte for å røre det ut igjen men da ble det for mye og det ville ikke stivne. Endte opp med at jeg bare smeltet sjokoladen uten fløte, blandet inn litt krydder og helte i formene.

   (2)


 • Liane

  4 år siden
  Nå har vi (datteren min) og jeg prøvd å lage disse to ganger. Den første gangen smeltet vi sjokoladen, varmet opp fløten til samme temperatur (brukte digitaltermometer) og blandet i sjokoladen. Nesten umiddelbart ble all sjokoladen en eneste stor klump. Andre forsøk varmet vi opp fløten sammen med sjokoladen, men da smeltet det også bare sammen til en stor klump. Hva gjør vi feil? Sjokoladen ble smeltet veldig forsiktig over vannbad med bruk av digitaltermometer, og var nøye med å ikke få hverken vann eller vanndamp i sjokoladen. Vi prøvde to ulike typer sjokolade, i tilfelle det hadde noe å si (billig mørk sjokolade først, så Dronning kokesjokolade).

   (5)

  • Carolina

   4 år siden
   Godt at det ikke hendte med meg.. Jeg tok mer fløte oppi, ca 1 dl faktisk. Og rørte det forsiktig ut. Da løsnet klumpen seg.. Lykke til videre. Håper det funker for dere også 😀

    (2)

  • Ada Ode

   3 år siden
   Jeg tror det må stå en feil... med to spiseskjeer fløte klumpet det seg bare... så prøvde jeg to dl kremfløte istedenfor! Og da virket det!

    (2)

   • Ada Ode

    3 år siden
    Men to dl fløte vil ikke stivne... bare droppet fløten all together.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

     3 år siden
     Hei Ada! Kan det hende at du har brukt kald fløte? la fløten du skal bruke stå på benken og bli romtemperert mens du gjør alt det andre, temperaturforskjeller vil gjøre at sjokoladen stivner/klumper seg. Lykke til ved neste forsøk! God jul :)

      (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Liane, Det var leit å høre. I begge tilfellene så tror jeg det er rekkefølgen du gjør ting på, som gjør at massen klumper seg. Du skal først smelte sjokoladen, for seg selv, i vannbad. Når all sjokoladen er smeltet, så skal du forsiktig røre inn fløten. Da skal massen bli glatt og fint. Bedre lykke neste gang :)

    (1)

   • Anna

    10 måneder siden
    Dette er jo bare tull. Jeg fulgte denne fremgangsmåten til punkt og prikke, og endte også opp med en stor klump. Har nå ødelagt 8 (!) plater kokesjokolade; rimelig irriterende.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

     10 måneder siden
     Hei Anna,

     Det er leit å se at det ikke gikk. Det som er viktig er å ha i litt og litt fløte. Altså spe med fløten igjennom røringen. om man heller fløten i kald og alt med en gang vil sjokoladen klumpe seg. Håper du tester igjen og det blir vellykket denne gangen :)

      (0)


 • Connie

  4 år siden
  Hvor mange "sjokoladepinner" ble frt av denne oppskriften på 10 porsjoner?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Connie, 10 porsjoner tilsvarer 10 sjokoladepinner :) Men det avhenger litt av hvor store isbitformer du bruker. Lykke til!

    (0)


 • Rikke

  4 år siden
  Hei. Disse er flotte. Har dere tips til annen topping enn marshmallows?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Rikke, Du kan toppe de med det meste av kakepynt; daim, non-stop, tutti-frutti osv. Bare fantasien som setter begrensninger :)

    (1)


 • Silje

  4 år siden
  holder de seg lenge i fryseren?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Silje, Jeg vil ikke anbefale deg å fryse disse, da vannkrystallene kan utvide seg og gjøre at sjokoladen endrer smak og farge. Men som jeg skriver lengre ned i kommentarfeltet, så holder disse seg fint i to til tre uker :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat