Varm sjokolade på pinne

Varm sjokolade på pinne

Kommentarer 22
  • Enkel
  • 15 min
Alle liker varm sjokolade! Dette er morsomme gaver som er lette å lage. Pakk dem gjerne inn i cellofan. Nytes på kalde dager.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g kokesjokolade
2 ss TINE Kremfløte
10 stk ispinner eller skjeer
2 dl marshmallows , mini

Til servering

2 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Del sjokolade i biter. Smelt i en metall- eller glassbolle over vannbad. Rør inn kremfløte.
    2. Fyll store isbitformer eller konfektformer med sjokoladen. Dryss over marshmallows. La stivne noe og stikk en ispinne i hver.
      Tips!

      Du kan gjerne bruke halvparten mørk og halvparten lys eller hvit sjokolade. Smelt dem hver for seg, vend forsiktig sammen for et marmorert mønster og hell i formene.

    3. Sett sjokoladen i kjøleskapet og la bli helt stiv. Fjern fra formene og pakk eventuelt med cellofan og en sløyfe.
    4. Lag varm sjokolade ved å røre sjokoladepinnene rundt i oppvarmet melk slik at sjokoladen smelter og blander seg med melken.
Tips!

Hver av sjokoladepinnene røres ut i en kopp varm melk. Du kan bruke både hel- og lettmelk og styrken på kakaoen justeres ved hvor mye melk du heller over.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ada Ode

    2 år siden
    Det må være en feil med oppskriften... litt under 1dl fløte virker, om jeg varmer fløten først og smelter litt og litt sjokolade av gangen. Men da holder den seg ikke like fast i romtemp. Med to ss fløte ble det bare en stor klump. Så jeg måtte ha i mer fløte for å røre det ut igjen men da ble det for mye og det ville ikke stivne. Endte opp med at jeg bare smeltet sjokoladen uten fløte, blandet inn litt krydder og helte i formene.

    Kommenter  (20)


  • Liane

    3 år siden
    Nå har vi (datteren min) og jeg prøvd å lage disse to ganger. Den første gangen smeltet vi sjokoladen, varmet opp fløten til samme temperatur (brukte digitaltermometer) og blandet i sjokoladen. Nesten umiddelbart ble all sjokoladen en eneste stor klump. Andre forsøk varmet vi opp fløten sammen med sjokoladen, men da smeltet det også bare sammen til en stor klump. Hva gjør vi feil? Sjokoladen ble smeltet veldig forsiktig over vannbad med bruk av digitaltermometer, og var nøye med å ikke få hverken vann eller vanndamp i sjokoladen. Vi prøvde to ulike typer sjokolade, i tilfelle det hadde noe å si (billig mørk sjokolade først, så Dronning kokesjokolade).

    Kommenter  (5)

    • Carolina

      3 år siden
      Godt at det ikke hendte med meg.. Jeg tok mer fløte oppi, ca 1 dl faktisk. Og rørte det forsiktig ut. Da løsnet klumpen seg.. Lykke til videre. Håper det funker for dere også 😀

      Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Liane, Det var leit å høre. I begge tilfellene så tror jeg det er rekkefølgen du gjør ting på, som gjør at massen klumper seg. Du skal først smelte sjokoladen, for seg selv, i vannbad. Når all sjokoladen er smeltet, så skal du forsiktig røre inn fløten. Da skal massen bli glatt og fint. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (1)

    • Ada Ode

      2 år siden
      Jeg tror det må stå en feil... med to spiseskjeer fløte klumpet det seg bare... så prøvde jeg to dl kremfløte istedenfor! Og da virket det!

      Kommenter  (2)

      • Ada Ode

        2 år siden
        Men to dl fløte vil ikke stivne... bare droppet fløten all together.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Ada! Kan det hende at du har brukt kald fløte? la fløten du skal bruke stå på benken og bli romtemperert mens du gjør alt det andre, temperaturforskjeller vil gjøre at sjokoladen stivner/klumper seg. Lykke til ved neste forsøk! God jul :)

          Kommenter  (0)


  • Connie

    3 år siden
    Hvor mange "sjokoladepinner" ble frt av denne oppskriften på 10 porsjoner?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Connie, 10 porsjoner tilsvarer 10 sjokoladepinner :) Men det avhenger litt av hvor store isbitformer du bruker. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Rikke

    3 år siden
    Hei. Disse er flotte. Har dere tips til annen topping enn marshmallows?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rikke, Du kan toppe de med det meste av kakepynt; daim, non-stop, tutti-frutti osv. Bare fantasien som setter begrensninger :)

      Kommenter  (1)


  • Silje

    3 år siden
    holder de seg lenge i fryseren?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Jeg vil ikke anbefale deg å fryse disse, da vannkrystallene kan utvide seg og gjøre at sjokoladen endrer smak og farge. Men som jeg skriver lengre ned i kommentarfeltet, så holder disse seg fint i to til tre uker :)

      Kommenter  (1)


  • Andrea

    3 år siden
    Hei! Ser kjempegodt ut. Får man kjøpt ispinner løst i butikken?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Ispinner får du kjøpt i mange hobbybutikker eller på internett :)

      Kommenter  (1)

      • Anne Grete

        1 år siden
        Clas ohlson og europris har også ispinner og treskjeier.

        Kommenter  (1)


  • Ine

    3 år siden
    Hei. Hva er holdbarheten på disse?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ine, Disse står seg fint i to til tre uker i kjøleskap. Husk å pakke de godt inn slik at de ikke tar smak fra andre ting som står i kjøleskapet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anett

    3 år siden
    Bruker dere lys eller mørk sjokolade på disse :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anett, Vi bruker kokesjokolade, altså mørk sjokolade. Du kan bruke melkesjokolade også, men vær oppmerksom på at den kan smelte i romtemperatur, så de bør da gå rett fra kjøleskap og oppi den varme melken. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Chris

    3 år siden
    Jeg har tenkt på å gi dette som en bonus-julegave til familien, hvor lenge kan det så i romtemperatur før de smelter?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Chris, Normalt så vil ikke disse smelte i romtemperatur, men jeg ville ikke hatt de ute mer en ett døgn. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat