Påskedrikk med appelsin og sjokolade

Påskedrikk med appelsin og sjokolade

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Her er oppskrift på den ultimate varme påskedrikken. Herlig smak av appelsin, sjokolade og kanel.

Ingredienser

Antall porsjoner

8 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ stk sjokoladeplater (à 100 g)
1 ts malt kanel
1 stk appelsin , saften av

Søtt appelsinskall

1 stk appelsin , revet skall av
2 dl vann
100 g melis
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Bland melk, sjokolade, kanel og appelsinsaft i en kjele og varm opp.
  1. Søtt appelsinskall

    1. Kok opp vann og melis og tilsett revet appelsinskall. (kun det ytterste skallet)
      Tips!

      Pass på å ikke få med det hvite i skallet som smaker bittert.

    2. Kok i 2 minutter og sil av vannet.
      Tips!

      Dersom du ønsker ennå mindre bitterhet i skallet kan du gjenta prosessen med nytt vann og melis et par ganger.

    3. Pisk kremfløte stiv. Server med pispet krem og søtt appelsinskall på toppen.
Tips!

Passer perfekt i termosen på tur. Ha ferdig pisket krem i en liten boks ved siden.

Kommentar

Kommentarer

  • Ingrid

    6 år siden
    Hei! Kan man like greit bruke skummet melk til denne? Skjønner at det sikkert bør være helmelk for å få den mektig nok, men går det like fint å bruke lett eller skummet?

    Kommenter  (5)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Ingrid. Smak er jo subjektivt, så her kan du bruke akkurat den melkevarianten du selv ønsker. I utgangspunktet dersom jeg personlig skulle ha valgt mellom lettmelk og skummet, ville jeg nok ha valgt førstnevnte for å få litt mer fylde i smaken pga fettinnholdet. Lykke til!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat