Laktosefri mocca latte
Enkel•5 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ dlespresso eller sterk kaffe
-
2 dl
-
½ tssukker (kan sløyfes)
Topping
-
1 tsfrysetørret bringebær
-
1 tsraspet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Brygg espresso i en espressomaskin eller -kanne. Eventuelt kan du tilberede sterk kaffe eller bruke 1 ts pulverkaffe i kokende vann. Hell over i ett glass.
-
2
Varm sjokolademelk til rett under kokepunktet, enten i en melkesteamer eller i en kjele. Har du ikke melkesteamer kan du skumme opp den varme sjokolademelken i en blender, med en visp eller ved å riste den i ca. 60 sekunder i et syltetøyglass.
-
3
Hell sjokolademelk med skum over kaffen og smak til med sukker.
-
4
Topp mocca latten med frysetørkede bringebær og raspet mørk sjokolade ved servering - eller topp med noe annet godt!
Tips
Velg din favoritttopping! Prøv frysetørkede bringebær og mørk sjokolade som oppgitt i oppskriften, eller prøv hakkede pistasj- eller hasselnøtter, kanel eller ristet kokos.