Hardanger-gløgg
Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og blir enkelt til den beste eplegløggen.
Enkel•2 t•6 personer
Ingredienser
- 8 dl Sunniva® Presset Eple frå Hardanger
- 2 cm frisk ingefærrot
- 1 stykk kanelstang
- 2 stykk nellikspiker
- 1 ts hele kardemommekjerne
- 1 ss honning
TIL SERVERING
- 1 stykk eple
- 0.5 stykk sitron
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 60 °C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.
2
Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.
TipsGløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.
3
Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.
TipsVarm drikke er en hyggelig måte å ønske gjester velkomne på kalde vinterdager. Server gjerne gløggen direkte fra gryten om gjestene samles på kjøkkenet før middag.