Skip to main content

Hardanger-gløgg

Enkel
2t

Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og blir enkelt til den beste eplegløggen.

3.9
(8)
Next ImageHardanger-gløgg

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 cm
frisk ingefærrot
1 stk
kanelstang
2 stk
nellikspiker
1 ts
hele kardemommekjerne
1 ss
honning

TIL SERVERING

1 stk
eple
0.5 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 60 °C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.

  2. Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.

    Tips

    Gløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.

  3. Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Varm drikke er en hyggelig måte å ønske gjester velkomne på kalde vinterdager. Server gjerne gløggen direkte fra gryten om gjestene samles på kjøkkenet før middag.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter