Hardanger-gløgg
Enkel•120 min min
Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og blir enkelt til den beste eplegløggen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 dl
-
2 cmfrisk ingefærrot
-
1 stkkanelstang
-
2 stknellikspikre
-
1 tshele kardemommekjerne
-
1 sshonning
TIL SERVERING
-
1 stkeple
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 60 °C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.
-
2
Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.
Tips
Gløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.
-
3
Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.