Hardanger-gløgg

Hardanger-gløgg

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og den lager julens beste gløgg.

Ingredienser

Antall porsjoner

8 dl Sunniva® Premium Sesongens Eple frå Hardanger
2 centimeter frisk ingefærrot
1 stk kanelstang
2 stk nellikspikre
1 ts hele kardemommekjerne
1 ss honning

TIL SERVERING

1 stk eple
½ stk sitron

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 60 °C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.
    2. Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.
      Tips!

      Gløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.

    3. Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.
Tips!

Varm drikke er en hyggelig måte å ønske gjester velkomne på kalde vinterdager. Server gjerne gløggen direkte fra gryten om gjestene samles på kjøkkenet før middag.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat