Hardanger-gløgg

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og den lager julens beste gløgg.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 dlSunniva® Premium Sesongens Eple frå Hardanger
2 centimeterfrisk ingefærrot
1 stkkanelstang
2 stknellikspikre
1 tshele kardemommekjerne
1 sshonning

TIL SERVERING

1 stkeple
½ stksitron
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 60 °C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.
    2. Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.

      Tips:

      Gløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.

    3. Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.

Tips:

Varm drikke er en hyggelig måte å ønske gjester velkomne på kalde vinterdager. Server gjerne gløggen direkte fra gryten om gjestene samles på kjøkkenet før middag.

Kommentarer

  Legg til kommentar