Varm eplegløgg
Varm eplegløgg er et fristk alternativ til den tradisjonelle tomtegløggen. Denne varianten er laget på Sunniva® Presset Eple og Appelsin og smaker nydelig sammen med kanel, stjerneanis, appelsin og ingefær. Perfekt å servere på kalde vinterdager.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 l Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
- 2 stykk kanelstang
- 3 stykk stjerneanis
- 100 g honning
- 0.5 stykk appelsin, i skiver
- 20 g ingefær, i skiver
- 4 stykk tørkede appelsinskive
Slik gjør du
1
Ha juicen i en kjele sammen med kanelstenger, stjerneanis og honning.
TipsTilsett 1 vaniljestang for ekstra smak.
2
Skyll appelsin og ingefær og tilsett i kjelen. Varm opp gløggen til kokepunktet og la det trekke i minst 10 minutter. Jo lengre gløggen får stå å trekke, til kraftigere kryddersmak vil den få.
3
Sil av kanelstenger, stjerneanis, appelsin og ingefær.
4
Server i passende glass og pynt med tørkede appelsinskiver.