Eple- og appelsingløgg

Varm eplegløgg

3
4
Enkel15 min
Varm eplegløgg er et fristk alternativ til den tradisjonelle tomtegløggen. Denne varianten er laget på Sunniva® Presset Eple og Appelsin og smaker nydelig sammen med kanel, stjerneanis, appelsin og ingefær. Perfekt å servere på kalde vinterdager. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 l
    Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
  • 2 stk
    kanelstenger
  • 3 stk
    stjerneanis
  • 100 g
    honning
  • ½ stk
    appelsin i skiver
  • 20 g
    ingefær i skiver
  • 4 stk
    tørkede appelsinskiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha juicen i en kjele sammen med kanelstenger, stjerneanis og honning.

    Tips

    Tilsett 1 vaniljestang for ekstra smak.

  2. 2

    Skyll appelsin og ingefær og tilsett i kjelen. Varm opp gløggen til kokepunktet og la det trekke i minst 10 minutter. Jo lengre gløggen får stå å trekke, til kraftigere kryddersmak vil den få.

  3. 3

    Sil av kanelstenger, stjerneanis, appelsin og ingefær.

  4. 4

    Server i passende glass og pynt med tørkede appelsinskiver.

Del denne oppskriften: