Varm eplegløgg
Enkel•15 min min
Varm eplegløgg er et fristk alternativ til den tradisjonelle tomtegløggen. Denne varianten er laget på Sunniva® Presset Eple og Appelsin og smaker nydelig sammen med kanel, stjerneanis, appelsin og ingefær. Perfekt å servere på kalde vinterdager.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 l
-
2 stkkanelstenger
-
3 stkstjerneanis
-
100 ghonning
-
½ stkappelsin i skiver
-
20 gingefær i skiver
-
4 stktørkede appelsinskiver
Slik gjør du det
-
1
Ha juicen i en kjele sammen med kanelstenger, stjerneanis og honning.
Tips
Tilsett 1 vaniljestang for ekstra smak.
-
2
Skyll appelsin og ingefær og tilsett i kjelen. Varm opp gløggen til kokepunktet og la det trekke i minst 10 minutter. Jo lengre gløggen får stå å trekke, til kraftigere kryddersmak vil den få.
-
3
Sil av kanelstenger, stjerneanis, appelsin og ingefær.
-
4
Server i passende glass og pynt med tørkede appelsinskiver.