Trøfler med brunost
Enkel•30 min min
Brunost og hvit sjokolade er en perfekt smakskombinasjon, og med krydderet i
julebrunosten passer smaken perfekt til jul. En delikat gave som overrasker.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 ½ dl
-
200 ghvit sjokolade
-
300 g
-
1 dlsalte peanøtter
-
1 dlcashewnøtter
-
1 dltørkede jordbær eller bringebær
Slik gjør du det
-
1
Hakk sjokolade og del brunost i små terninger. Varm fløten til rett under kokepunktet. Ha sjokolade og brunost i fløten, og varm under omrøring til alt har smeltet. Blandingen må ikke koke.
-
2
Kjør blandingen helt glatt med en stavmikser, hell over i en liten form (ca. 20 x 25 cm) og sett kaldt over natten.
-
3
Grovhakk peanøtter og cashewnøtter. Lag kuler av trøffelmassen med en skje, trill dem i hendene for pen form. Vend trøflene i hakkede nøtter og tørkede jordbær eller bringebær. Oppbevar kaldt.
Tips
Husk at trøffelblandingen må stå kaldt over natten.