Skip to main content

Rocky road med mørk sjokolade

Enkel
25min

Det finnes mange historier om hvorfor blandingen av sjokolade, marshmallows og nøtter skal hete ”rocky road” (vanskelig vei), men vi nøyer oss med å konstatere at den klassiske blandingen holder hele veien inn! Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

3.8
(80)
Next ImageRocky road med mørk sjokolade

Ingredienser

Antall porsjoner

24

Ingredienser

600 g
mørk sjokolade
2 dl
mini-marshmallows
2 dl
peanøtter
2 dl
tørkede tranebær

Fremgangsmåte

  1. Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott til du har en jevn og glatt blanding.

  2. Vend inn mini-marshmallows, sammen med hele peanøtter og tørkede tranebær. Finner du ikke mini-marshmallows kan du klippe store i mindre biter. Kle en liten form (25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.

  3. Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.

    Tips

     

    Tips: Utover sjokolade, marshmallows og nøtter kan en rocky road inneholde det du liker av tørket frukt, kjeks, syltede kirsebær og turkish delight (et must i Australia).

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveboks (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd, men husk å oppbevare dem kaldt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter