Skip to main content

Peanøtt- og sjokoladeskjeer

Enkel
1t

Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.

3.9
(19)
Next ImagePeanøtt- og sjokoladeskjeer

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
peanøttsmør
200 g
melkesjokolade
2 ss
hakkede polkagriser
12 stk
plast- eller treskje

Fremgangsmåte

  1. Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.

    Tips

    Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.

  2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.

  3. Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.

    Tips

    Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Knyt på et bånd og litt cellofan, og gi herligheten bort i gave.