Rocky road med mørk sjokolade

Rocky road med mørk sjokolade

6
77
Enkel25 min
Det finnes mange historier om hvorfor blandingen av sjokolade, marshmallows og nøtter skal hete ”rocky road” (vanskelig vei), men vi nøyer oss med å konstatere at den klassiske blandingen holder hele veien inn! Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

Ingredienser

Antall stykker

 • 600 g
  mørk sjokolade
 • 2 ss
 • 2 dl
  mini-marshmallows
 • 2 dl
  peanøtter
 • 2 dl
  tørkede tranebær

Slik gjør du det

 1. 1

  Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott til du har en jevn og glatt blanding.

 2. 2

  Vend inn mini-marshmallows, sammen med hele peanøtter og tørkede tranebær. Finner du ikke mini-marshmallows kan du klippe store i mindre biter. Kle en liten form (25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.

 3. 3

  Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.

  Tips

   

  Tips: Utover sjokolade, marshmallows og nøtter kan en rocky road inneholde det du liker av tørket frukt, kjeks, syltede kirsebær og turkish delight (et must i Australia).

Tips

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveboks (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd, men husk å oppbevare dem kaldt.

Del denne oppskriften: