Håndkle og blad
Rocky road med mørk sjokolade
(4040)

Rocky road med mørk sjokolade

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Det finnes mange historier om hvorfor blandingen av sjokolade, marshmallows og nøtter skal hete ”rocky road” (vanskelig vei), men vi nøyer oss med å konstatere at den klassiske blandingen holder hele veien inn! Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

24
600 gmørk sjokolade
2 ssTINE Meierismør
2 dlmini-marshmallows
2 dlpeanøtter
2 dltørkede tranebær
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott til du har en jevn og glatt blanding.
  2. Vend inn mini-marshmallows, sammen med hele peanøtter og tørkede tranebær. Finner du ikke mini-marshmallows kan du klippe store i mindre biter. Kle en liten form (25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.
  3. Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.
   Blått hjerte
   Tips!

    

   Tips: Utover sjokolade, marshmallows og nøtter kan en rocky road inneholde det du liker av tørket frukt, kjeks, syltede kirsebær og turkish delight (et must i Australia).

Blått hjerte
Tips!

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveboks (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd, men husk å oppbevare dem kaldt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat