Rocky road med hvit sjokolade

Rocky road med hvit sjokolade

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 25 min
Bytt ut den klassiske mørke sjokoladen med hvit sjokolade, som sammen med pistasjnøtter og tørkede tranebær ikke bare ser ut som jul, men smakker himmelsk også. Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

Antall stykker

Ingredienser

600 g hvit sjokolade
1 ss TINE Meierismør
2 ss TINE Kremfløte
2 dl mini-marshmallows
2 dl pistasjenøtter
2 dl tørkede tranebær

Slik gjør du det

    1. Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle sammen med fløten. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på, men husk at hvit sjokolade smelter ved lavere temperaturer enn vanlig sjokolade, så vær oppmerksom og hold lav temperatur. Rør med en slikkepott underveis.
    2. Vend marshmallows, pistasjnøtter og tørkede tranebær inn i sjokoladeblandingen. Kle en form (ca. 25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.
      Tips!

      Når du bruker hvit sjokolade til rocky road kan det være gøy å blande inn noen biter melkesjokolade. Har du ikke mini-marshmallows kan du klippe opp noen større marshmallows i stedet.

    3. Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.
Tips!

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveeske (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Veronica

    2 timer siden
    Hei!
    Kan jeg lage denne uten fløte og smør? Slik at bitene kan legges i cellofanposer uten å klistre seg?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      54 minutter siden
      Hei Veronica,

      Anbefaler ikke å lage denne uten smør og fløte, men la de avkjøle i kjøleskapet før du skal pakke de inn så skal det gå fint :)

      Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Guro

    18 dager siden
    Hvor lenge holder disse i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      17 dager siden
      Hei Guro,

      Om de oppbevares i en lufttett boks holder de like lenge som holdbarheten på fløten du bruker :)

      Kommenter  (1)


  • Ingrid

    3 måneder siden
    Er det en grunn til at det er 1ss smør i oppskriften med hvit sjokolade, mens det er 2ss i den med mørk sjokolade

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ingrid,

      I oppskriften med hvit sjokolade er det også noen spiseskjeer med kremfløte og det er det ikke i oppskriften med mørk sjokolade :)

      Kommenter  (0)


  • Miriam

    2 år siden
    Hei! kan disse lagres i cellofanposer? må de i matpapir først? må de ligge i kjøleskap?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Miriam, Disse kan lagres i cellofanposer, men da må de holdes kjølig i kjøleskap da de kan smelte sammen og bli klissete i romtemperatur :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat