Rocky road med hvit sjokolade
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
600 ghvit sjokolade
-
1 ss
-
2 ss
-
2 dlmini-marshmallows
-
2 dlpistasjenøtter
-
2 dltørkede tranebær
Slik gjør du det
-
1
Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle sammen med fløten. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på, men husk at hvit sjokolade smelter ved lavere temperaturer enn vanlig sjokolade, så vær oppmerksom og hold lav temperatur. Rør med en slikkepott underveis.
-
2
Vend marshmallows, pistasjnøtter og tørkede tranebær inn i sjokoladeblandingen. Kle en form (ca. 25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.
Tips
Når du bruker hvit sjokolade til rocky road kan det være gøy å blande inn noen biter melkesjokolade. Har du ikke mini-marshmallows kan du klippe opp noen større marshmallows i stedet.
-
3
Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.