Semulepudding med rød saus
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Semulepudding
-
1 l
-
1 ¼ dlsemulegryn
-
2 sssukker
-
1 stkegg
-
3 stkmandeldråper
-
1 tssukker
Rød saus
-
1 dl
Eller lag din egen rød saus
-
½ dlsterk saft og vann (bringebær eller solbærsaft)
-
1 sssukker (kan sløyfes)
-
1 sspotetmel
-
3 sskaldt vann
Slik gjør du det
-
1
Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.
-
2
Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.
-
3
Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.
Hjemmelaget rød saus
-
4
Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker, om ønskelig, i en kjele.
-
5
Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.
-
6
La igjen blandingen får et raskt oppkok.
-
7
Server sausen godt avkjølt eller server puddingen med ferdiglaget Piano Bringebærsaus.