Panna cotta med bringebærsaus
Enkel• min min
Enkel og god Panna cotta med syrlig bringebærsaus. Husk at puddingen skal stå 2 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkvaniljestang
-
2 sssukker
-
3 dl
-
3 dl
-
½ stksitron (skall/zest)
-
3 stkgelatinplater
Bringebærsaus med lime
-
300 gfrosne bringebær
-
3 ssvann
-
¾ dlsukker
-
2 sslimesaft
Slik gjør du det
-
1
Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. Ha både stang og frø i en kjele sammen med sukker, fløte, melk og skall (zest) av sitron.
-
2
Kok opp og la trekke i 20 minutter.
-
3
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 min.
-
4
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem oppi sammen med fløteblandingen. Rør i 2 minutter.
-
5
Sil av og hell i former. La det avkjøles minimum 2 timer i kjøleskapet før servering.
Bringebærsaus med lime
-
6
Kjør frosne bringebær, vann, sukker og limesaft i en blender og sil av. Smak til med litt mer sukker om det blir for syrlig.