Håndkle og blad
Gravlundgelé
(1717)

Gravlundgelé med Oreo-kjeks

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Med Oreo-smuler, stivpiskede kremspøkelser og gravstøtter av kjeks, blir vanlig gelé med vaniljesaus skummel kirkegård til Halloween. Husk å sette av tid til at geléen stivner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 pakkerPiano Bringebærgelé
1 lPiano Vaniljesaus
2 pakkeroreokjeks
1 pakkeBixit turbar eller andre firkantede kjeks
1 stkeggehvite
2 dlmelis

KREMSPØKELSER

3 dlTINE Kremfløte
1 ssmelis
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Ha geleen i en gryte og smelt på lav varme til flytende. Hell i en form (ca. 35x25 cm) og sett kaldt til den stivner, minst 4 timer.
  2. Fjern kremen mellom Oreo-kjeksene og legg til side. Knus kjeksen til finsmulet.
  3. Skjær bunnen av 8 Bixit-turbarkjeks så de ligner gravstøtter. Rør ut melis med eggehvite, og ha i en pose. Klipp et lite hull og dekorer «gravstøttene» med kant og R.I.P eller annen dekor.
  4. Hell vaniljesaus utover den stivnede geleen og dryss over Oreo-smuler, slik at det ser ut som jord. Stikk ned gravstøttene i geleen.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan strø over et tynt lag kakao som jord, dersom du ikke har Oreo-kjeks.

  5. Stivpisk kremfløten med melis. Visp kremfyllet fra Oreo-kjeksene med en ballongvisp og pisk inn i kremen. Ha kremen over i en sprøytepose og sprøyt små spøkelsesdotter mellom gravstøttene. Dytt i noen grove Oreo-smuler til øyne.
Blått hjerte
Tips!

En gravlund kan inneholde all verdens skumle skapninger, så slipp fantasien løs med skjeletter, monstre og edderkopper. Små godteri gresskar og vingummimarker passer jo også godt inn…

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat