Dessert med basilikumjordbær

Dessert med basilikumjordbær

2
50
Middels20 min
Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinerte jordbær

  • 2 dl
    vann
  • 1 dl
    sukker
  • 500 g
    jordbær
  • 2 dl
    basilikumblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.

  2. 2

    Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.

    Tips

    Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.

  3. 3

    Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.

  4. 4

    Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.

  5. 5

    Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.

Tips

Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Del denne oppskriften: