
Dessert med basilikumjordbær
Middels•20 min min
Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 platergelatin
-
3 dl
-
2 sssukker
-
3 dl
Marinerte jordbær
-
2 dlvann
-
1 dlsukker
-
500 gjordbær
-
2 dlbasilikumblader
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
-
2
Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.
Tips
Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.
-
3
Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
-
4
Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
-
5
Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.