Dessert med basilikumjordbær

Dessert med basilikumjordbær

2
  • Middels
  • 20 min
Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsglass
4 plater gelatin
3 dl TINE Matfløte
2 ss sukker
3 dl Kesam® Vanilje

Marinerte jordbær

2 dl vann
1 dl sukker
500 g jordbær
2 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
    2. Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.
      Tips!

      Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.

    3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
    4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
    5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.
Tips!

Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Kommentarer

  • Elin Ytreland

    4 år siden
    Deilig dessert som jeg anbefaler videre!:-)

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Elin, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat