Dessert med basilikumjordbær

Dessert med basilikumjordbær

Kommentarer 2
  • Middels
  • 20 min
Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass
4 plater gelatin
3 dl TINE Matfløte
2 ss sukker
3 dl Kesam® Vanilje

Marinerte jordbær

2 dl vann
1 dl sukker
500 g jordbær
2 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
    2. Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.
      Tips!

      Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.

    3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
    4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
    5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.
Tips!

Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elin Ytreland

    3 år siden
    Deilig dessert som jeg anbefaler videre!:-)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elin, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat