Oppskrift på Dessert med basilikumjordbær
2

Dessert med basilikumjordbær

(46)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Ingredienser

4 platergelatin
3 dlTINE Matfløte
2 sssukker
3 dlKesam® Vanilje

Marinerte jordbær

2 dlvann
1 dlsukker
500 gjordbær
2 dlbasilikumblader

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
    2. Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.

      Tips:

      Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.

    3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
    4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
    5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.

Tips:

Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Kommentarer