Softis i snøen

Softis i snøen

63
736
Enkel20 min
Ja, du kan faktisk lage din egen softis ute i snøen! Med snø, salt og litt kroppsarbeid, får du din helt egen ismaskin. Så enkelt er det å lage hjemmelaget softis. Kjempegøy for både store og små på tur… og ikke minst veldig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

I den store posen

  • 4 l
    snø (en 8 liters pose halvfull)
  • 10 ss
    salt (200-250 gram)

I den lille posen

Topping

  • 1 stk
    Kvikklunsj

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha snø og salt i en stor plastpose som rommer ca. 8 liter.

  2. 2

    Hell fløte, melk, sukker og vaniljesukker i en mindre pose som rommer ca. 6 liter.

  3. 3

    Blås inn luft og knyt posen godt igjen. Den skal være oppblåst slik at ca. halvparten består av luft.

  4. 4

    Putt fløteposen i posen med salt og snø, og knyt godt igjen rundt toppen så fløteposen sitter godt fast.

  5. 5

    Hold posen med begge hender og rist helt til fløten blir til softis, ca. 10 minutter.

    Tips

    Hvor lenge du må riste kommer blant annet an på temperaturen ute og hvor hardt du rister. Du kan riste til ønsket konsistens. Blir isen for hard, kan du tine den litt igjen ved å varme opp posen med hendene til ønsket konsistens.

  6. 6

    Klipp hull på posen og klem ut softis i kopper. Server med kvikklunsj eller annen sjokolade.

Tips

Du kan smaksette isen med litt revet eller knust sjokolade, eventuelt litt finrevet appelsinskall og –saft. Pakk alle elementene i små flasker eller syltetøyglass og ta det med i sekken, så kan du lage softis på rasteplassen. God tur!

Del denne oppskriften: