Rømmeis med marengs og lemoncurd

Rømmeis med marengs og lemoncurd

6
 • Enkel
 • 180 min
Hjemmelaget is servert med sitronkrem på individuelle små pavlova. Bedre dessert må du lete lenge etter. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Ingredienser

Marengs

2 stk eggehviter
1 dl finkornet sukker

Rømmeis

6 dl TINE Lettrømme Økologisk
3 ½ dl TINE Økologisk Kremfløte
2 dl sukker
2 ss sitronsaft

Lemoncurd

2 stk eggeplommer
1 ½ dl sukker
2 stk sitroner
1 ts finrevet sitronskall
2 ss TINE Meierismør

Basilikumsaus

2 dl basilikumblader
2 ss melis
2 ss sitronsaft

Krønsj

1 dl havregryn
1 ts sukker

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 100 °C. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
  2. Lag små porsjonsmengder av marengs på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør marengsen utover med en slikkepott som små, flate disker. Stek i ovnen til marengsen er hard og tørr utenpå, omtrent 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt, gjerne over natten.
  3. Lag iskrem ved å ha rømme, kremfløte, sukker og sitronsaft i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til en kremet, jevn masse. Avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Kjør blandingen i en iskremmaskin til iskrem og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin setter du blandingen rett i fryseren, ta den ut en gang i timen de første 4 timene, og rør rundt for å unngå iskrystaller i iskremen.
  4. Lag lemoncurd ved å piske sammen eggeplomme og sukker i en lite kjele over medium varme. Press saften av sitron og riv sitronskall. Rør inn i blandingen og varm til rett under kokepunktet under konstant visping til blandingen tykner, ca. 2 minutter.
   Tips!

   Å få en perfekt seig og fast lemoncurd kan være litt utfordrene da både eggeplomme og sitron kan variere i størrelse og gi varierende resultat. Du trenger omtrent 1 dl sitronsaft per eggeplomme. Det er også viktig å la blandingen få tid til å tykne uten at den koker. Det kan være lurt å lage lemoncurd dagen før og oppbevare den kaldt i kjøleskapet slik at den stivner skikkelig.

  5. Rør inn smør og fortsett å røre til du har en glatt, tykk og blank krem. Sil over i en bolle, dekk med plast og avkjøl på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
  6. Ha havregryn og sukker i en middels varm stekepanne. Rør til sukkeret smelter og karamelliserer seg, slik at havregrynene blir gylne og sprø. Spre utover på et bakepapir til avkjøling.
  7. Kjør basilikum, melis, sitronsaft og olivenolje med en stavmikser eller i en blender til en jevn saus. Server marengs med rømmeis, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus.
Tips!

Denne desserten lar seg fint lage som en Pavlova. Da lager du en stor marengs heller enn porsjonsstykker, og serverer med iskrem, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus oppå.

Kommentarer

 • Merete

  8 måneder siden
  Hei. Det står i forklaringen til basilikum-sausen at det skal være olivenolje, men det står ikke mengde...

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   7 måneder siden
   Hei Merete!

   Se der ja! Der står det ingen mengde nei! Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette. Men her er det ikke snakk om mye olje. Om du ser på bilde så er oljen med mest for å få sausen litt flytende. Prøv deg frem med den mengden du ønsker, så skal vi få oppdatert oppskriften. :)

    (0)


 • olga

  2 år siden
  tok meg ikke tid til å lage magrens og lemoncurd,men isen var veldig god. lagde den i ismaskin,tilsatt en teskje vaniljesukker også. god og syrlig smak,anbefales

   (0)

  • Kathrin, Kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Olga! så hyggelig at du likte isen :)

    (0)

   • olga

    2 år siden
    Har prøvd å erstatte rømme med biola blåbær(måtte bli kvitt den pga holdbærhetsdato). ble veldig god yoghurtis. barna likte det bedre enn med rømme,det er sunnere også.man kan sikkert prøve med fyldigere yoghurt.

     (0)

    • Kathrin, Kundekonsulent

     2 år siden
     Takk for godt tips :)

      (0)


Det er mye kjærlighet i god mat