Rømmeis med marengs og lemoncurd
Enkel•180 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengs
-
2 stkeggehviter
-
1 dlfinkornet sukker
Rømmeis
-
6 dl
-
3 ½ dl
-
2 dlsukker
-
2 sssitronsaft
Lemoncurd
-
2 stkeggeplommer
-
1 ½ dlsukker
-
2 stksitroner
-
1 tsfinrevet sitronskall
-
2 ss
Basilikumsaus
-
2 dlbasilikumblader
-
2 ssmelis
-
2 sssitronsaft
-
1 dlolivenolje
Krønsj
-
1 dlhavregryn
-
1 tssukker
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
Marengs
-
2
Lag små porsjonsmengder av marengs på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør marengsen utover med en slikkepott som små, flate disker. Stek i ovnen til marengsen er hard og tørr utenpå, omtrent 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt, gjerne over natten.
Rømmeis
-
3
Lag iskrem ved å ha rømme, kremfløte, sukker og sitronsaft i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til en kremet, jevn masse. Avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Kjør blandingen i en iskremmaskin til iskrem og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin setter du blandingen rett i fryseren, ta den ut en gang i timen de første 4 timene, og rør rundt for å unngå iskrystaller i iskremen.
Lemoncurd
-
4
Lag lemoncurd ved å piske sammen eggeplomme og sukker i en lite kjele over medium varme. Press saften av sitron og riv sitronskall. Rør inn i blandingen og varm til rett under kokepunktet under konstant visping til blandingen tykner, ca. 2 minutter.
Tips
Å få en perfekt seig og fast lemoncurd kan være litt utfordrende da både eggeplomme og sitron kan variere i størrelse og gi varierende resultat. Du trenger omtrent 1 dl sitronsaft per eggeplomme. Det er også viktig å la blandingen få tid til å tykne uten at den koker. Det kan være lurt å lage lemoncurd dagen før og oppbevare den kaldt i kjøleskapet slik at den stivner skikkelig.
-
5
Rør inn smør og fortsett å røre til du har en glatt, tykk og blank krem. Sil over i en bolle, dekk med plast og avkjøl på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
-
6
Ha havregryn og sukker i en middels varm stekepanne. Rør til sukkeret smelter og karamelliserer seg, slik at havregrynene blir gylne og sprø. Spre utover på et bakepapir til avkjøling.
Basilikumsaus
-
7
Kjør basilikum, melis, sitronsaft og olivenolje med en stavmikser eller i en blender til en jevn saus.
-
8
Server marengs med rømmeis, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus.