Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Kommentarer 28
  • Enkel
  • 30 min
Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Eplemos

7 stk epler , eller ferdig eplemos
1 dl sukker
½ dl vann

Brødmiks

3 ss TINE Meierismør
4 dl knust kavringer (evt. småkaker el. tørt brød)
3 ss sukker
½ ts malt kanel
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt

4 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
  1. Brødmiks

    1. Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan fint bruke knuste søt kjeks eller pepperkaker i stedet for brødmiks.

  2. Tilslørte bondepiker

    1. Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.
Tips!

Du kan lage den litt mer utradisjonnele varianten "Søkkrike bypiker" ved å bytte ut brødsmulene med karamelliserte mandler/nøtter og kremfløten med pisket seterrømme med vaniljesukker. Utrolig godt det også!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Emilie Marie

    3 måneder siden
    Hvor lenge kan man ha eplemosen i kjøleskapet???

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Emilie,

      I en lufttett boks eller et rent syletøyglass kan mosen holde seg opp til 1 uke i kjøleskapet :)

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    1 år siden
    Hei! Kan denne desserten lages tidligere på dagen, stå i kjøleskapet, og serveres på kvelden?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Kristin, Det går helt fint å lage alle delene å oppbevare de i kjøleskapet frem til servering, men anbefaler og montere det sammen rett før servering slik at ikke det sprø blir mykt. God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • ingrid

    2 år siden
    Ein klassiker som vil gjera min svigerfar glad. Er utrulig glad i denne desserten og til kvardags tilsett eg eplebitar for å få ein litt friskare smak. Eg tilsett og havregryn i brødkrummen for litt meir crunsh. Skikkelige godsaker, mm...??

    Kommenter  (12)


  • Lill Helen

    3 år siden
    Så lite vann? Skal det ikke dekke eplebitene?

    Kommenter  (1)

    • Alexander

      3 år siden
      Hei Lill Helen! Du trenger ikke mer vann enn dette da eplebitene i første omgang skal dampe, ikke koke. I tillegg til dette vil også eplene avgi mye væske som gjør at massen tilslutt blir gjevn, og klar til koking.

      Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lill Helen, Som Alexander skriver, så vil eplebitene slippe endel væske under kokingen, og den væsken er tilstrekkelig for å koke eplebitene møre. Dersom du tilsetter mer vann, så vil eplemosen smake mye mindre. Lykke til :)

      Kommenter  (9)


  • Karoline

    3 år siden
    Kan man bruke digestive kjeks i stedenfor kavring?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Det skal gå helt fint. Desserten får en litt annen smak, men det blir nok ikke noe mindre godt av den grunn. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • birgit

    3 år siden
    Hvor mange glass blir det av en porsjon?

    Kommenter  (19)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgit, Av en porsjon får du enten en stor dessert eller to små :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Trond

    3 år siden
    Hvor mye eplemos skal du bruke?

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trond, Jeg bruker hele mengden eplemos, når jeg "monterer" desserten. Altså alt det du lager av oppskriften. Var det svar på spørsmålet ditt?

      Kommenter  (0)


  • Lise Kjølstad

    4 år siden
    Hvordan kan dette ta kun et kvarter?

    Kommenter  (16)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Lise, Det tror jeg kun Superman klarer. Jeg endrer tiden til 30 minutter:) Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen. God helg!

      Kommenter  (7)

      • Ronja

        4 år siden
        Det står fortsatt 15 min. Haha

        Kommenter  (5)

        • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

          4 år siden
          Nå er det rettet opp, Ronja ;)

          Kommenter  (3)


  • Målfrid

    4 år siden
    Lagar ein variant med rabarbrakompott . Det er også knallgodt og vakkert og nå er det sesong for rabarbra.

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Målfrid, Det hørtes ut som en spennende og frisk variant. Ingenting er så godt som en dessert laget av selvplukket rabarbra :)

      Kommenter  (4)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg kokte eplemosen etter oppskriften deres, den ble veldig god. Desserten ble en kjempesuksess, alle var overbegeistret. Veldig grei og flott oppskrift.

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Så hyggelig å høre, heldige gjester!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat