Tilslørte bondepiker
Enkel•30 min min
Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.
Ingredienser
Antall porsjoner
Eplemos
-
7 stkepler , eller ferdig eplemos
-
1 dlsukker
-
½ dlvann
Brødmiks
-
3 ss
-
4 dlknust kavringer (evt. småkaker el. tørt brød)
-
3 sssukker
-
½ tsmalt kanel
-
3 dl
-
1 tsvaniljesukker
Pynt
-
4 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
Brødmiks
-
2
Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.
Tips
Du kan fint bruke knuste søt kjeks eller pepperkaker i stedet for brødmiks.
Tilslørte bondepiker
-
3
Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.