Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

32
  • Enkel
  • 30 min
Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsglass

Eplemos

7 stk epler , eller ferdig eplemos
1 dl sukker
½ dl vann

Brødmiks

3 ss TINE Meierismør
4 dl knust kavringer (evt. småkaker el. tørt brød)
3 ss sukker
½ ts malt kanel
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt

4 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
  1. Brødmiks

    1. Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.
      Tips

      Du kan fint bruke knuste søt kjeks eller pepperkaker i stedet for brødmiks.

  2. Tilslørte bondepiker

    1. Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.
Tips

Du kan lage den litt mer utradisjonnele varianten "Søkkrike bypiker" ved å bytte ut brødsmulene med karamelliserte mandler/nøtter og kremfløten med pisket seterrømme med vaniljesukker. Utrolig godt det også!

Kommentarer

  • Gro

    12 måneder siden
    Skal man også steike pepperkakene i smør om man bruker det? Eller kan de brukes som de er?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Gro,

      Dette kan du velge helt selv :) Prøv ut begge deler så ser du hva du syns gir best smak.

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat