Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sjokoladepizza med potetgull og chili

Enkel
1t 30min

Den optimale dessertpizzaen med Nutella, masse søt sjokolade, salt potetgull, sterk chili og syrlig rømmedressing.

3.6
(58)
Next ImageSjokoladepizza med potetgull og chili

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig

3.5 dl
lunket vann
0.5 pakke
tørrgjær (1 pakke inneholder 13 g)
1 ss
sukker
500 g
hvetemel
1 ts
salt
50 g
romtemperert TINE® Meierismør

Topping

12 ss
Nutella
2 dl
hvite sjokoladepellets
2 dl
melkesjokolade-pellets
50 g
hakket mørk sjokolade
1 stk
finsnittet rød chili
8 dl
potetchips med salt

Søt rømmedressing

1 ss
melis
1 dl
frisk basilikum
1 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.

  2. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

  3. Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.

  4. Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.

  5. Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bruke ferdigkjøpt nutella eller annet nøtte- og sjokoladepålegg, men lag gjerne nutella selv. Her er oppskriften på Hjemmelaget nutella.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter