
Sjokoladepizza med potetgull og chili
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig
-
3 ½ dllunket vann
-
½ pakketørrgjær (1 pakke inneholder 13 g)
-
1 sssukker
-
500 ghvetemel
-
1 tssalt
-
50 gromtemperert TINE® Meierismør
Topping
-
12 ssNutella
-
2 dlhvite sjokoladepellets
-
2 dlmelkesjokolade-pellets
-
50 ghakket mørk sjokolade
-
1 stkfinsnittet rød chili
-
8 dlpotetchips med salt
Søt rømmedressing
-
3 dl
-
1 ssmelis
-
1 dlfrisk basilikum
-
1 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.
-
2
Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
-
3
Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.
-
4
Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.
-
5
Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.