Sjokoladepizza med potetgull og chili

Sjokoladepizza med potetgull og chili

2
52
Enkel90 min
Den optimale dessertpizzaen med Nutella, masse søt sjokolade, salt potetgull, sterk chili og syrlig rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig

  • 3 ½ dl
    lunket vann
  • ½ pakke
    tørrgjær (1 pakke inneholder 13 g)
  • 1 ss
    sukker
  • 500 g
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 50 g
    romtemperert TINE® Meierismør

Topping

  • 12 ss
    Nutella
  • 2 dl
    hvite sjokoladepellets
  • 2 dl
    melkesjokolade-pellets
  • 50 g
    hakket mørk sjokolade
  • 1 stk
    finsnittet rød chili
  • 8 dl
    potetchips med salt

Søt rømmedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.

  2. 2

    Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

  3. 3

    Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.

  4. 4

    Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.

  5. 5

    Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.

Tips

Du kan bruke ferdigkjøpt nutella eller annet nøtte- og sjokoladepålegg, men lag gjerne nutella selv. Her er oppskriften på Hjemmelaget nutella.

Del denne oppskriften: