Sjokoladepizza med potetgull og chili
Den optimale dessertpizzaen med Nutella, masse søt sjokolade, salt potetgull, sterk chili og syrlig rømmedressing.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Pizzadeig
- 3.5 dl lunket vann
- 0.5 pakke tørrgjær, (1 pakke inneholder 13 g)
- 1 ss sukker
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 50 g romtemperert TINE® Meierismør
Topping
- 12 ss Nutella
- 2 dl hvite sjokoladepellets
- 2 dl melkesjokolade-pellets
- 50 g hakket mørk sjokolade
- 1 stykk finsnittet rød chili
- 8 dl potetchips, med salt
Søt rømmedressing
- 3 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 1 ss melis
- 1 dl frisk basilikum
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.
2
Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
3
Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.
4
Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.
5
Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.
TipsDu kan bruke ferdigkjøpt nutella eller annet nøtte- og sjokoladepålegg, men lag gjerne nutella selv. Her er oppskriften på Hjemmelaget nutella.