
Sjokoladepizza med potetgull og chili
Den optimale dessertpizzaen med Nutella, masse søt sjokolade, salt potetgull, sterk chili og syrlig rømmedressing.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.
- 2
Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- 3
Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.
- 4
Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.
- 5
Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


