Sjokoladepizza med potetgull og chili

Sjokoladepizza med potetgull og chili

0
  • Enkel
  • 90 min
Den optimale dessertpizzaen med Nutella, masse søt sjokolade, salt potetgull, sterk chili og syrlig rømmedressing.

Ingredienser

Pizzadeig

3 ½ dl lunket vann
½ pakke tørrgjær (1 pakke inneholder 13 g)
1 ss sukker
500 g hvetemel
1 ts salt
50 g romtemperert TINE Meierismør

Topping

12 ss Nutella
2 dl hvite sjokoladepellets
2 dl melkesjokolade-pellets
50 g hakket mørk sjokolade
1 stk finsnittet rød chili
8 dl potetchips med salt

Søt rømmedressing

3 dl TINE Lettrømme 10 %
1 ss melis
1 dl frisk basilikum
1 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Bland sammen lunkent vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La stå å godgjøre seg i noen minutter. Tilsett mesteparten av melet og salt, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter til.
    2. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
    3. Hakk basilikum. Visp sammen rømme, melis, basilikum og sitronsaft til dressing.
    4. Forvarm ovnen til 230 °C. Hvelv ut deigen på et melet bord, del i emner og form til runde boller. Kjevle eller dra hvert emne ut til tynne pizzabunner, og legg over på bakepapirkledd stekeplate. Forstek bunnene i 5 minutter.
    5. Smør nutella på pizzabunnene og dryss over sjokolade og finsnittet chili. Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Topp pizzaen med rømmedressing og knust potetgull.
Tips!
Du kan bruke ferdigkjøpt nutella eller annet nøtte- og sjokoladepålegg, men lag gjerne nutella selv. Her er oppskriften på Hjemmelaget nutella.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat