Skip to main content

Lime-sabayonne med bringebær og mango

Enkel
25min

En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.

4.0
(88)
Next ImageLime-sabayonne med bringebær og mango

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
1.5 ss
ferskpresset limesaft
1 ts
finrevet limeskall
0.25 dl
Farris med lime

Til servering

1 stk
mango
1 stk
lime
300 g
bringebær
100 g
mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen eggeplomme og sukker til eggedosis. Visp inn limesaft og finrevet limeskall.

  2. Sett bollen over en gryte med litt kokende vann. Pisk eggedosisen godt i vannbadet til den tykner. Pass på så det ikke blir for varmt slik at egget klumper seg. Ta av varmen og rør inn TINE® Petite Fraîche. Rør inn Farris til slutt.

    Tips

    Bytt gjerne ut Farris med søtvin, champagne eller konjakk for litt mer spiss på desserten.

  3. Skrell og del mango i biter. Finriv limeskall og press ut saften. Vend med mangobiter og bringebær og ha i porsjonsglass. Hell over lime-sabayonne og riv over sjokolade. Pynt med sitronmelisse.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sabayonne er en varianten av vår eggedosis og kan brukes som saus over all slags frukt og bær. Du kan også gratinere frukt og bær i sausen ved å ha det i en ildfast form og sette den under grillelementene på 250 °C i et par minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter