Lime-sabayonne med bringebær og mango
Enkel•25 min min
En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
1 ½ ssferskpresset limesaft
-
1 tsfinrevet limeskall
-
2 ss
-
¼ dlFarris med lime
Til servering
-
1 stkmango
-
1 stklime
-
300 gbringebær
-
100 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen eggeplomme og sukker til eggedosis. Visp inn limesaft og finrevet limeskall.
-
2
Sett bollen over en gryte med litt kokende vann. Pisk eggedosisen godt i vannbadet til den tykner. Pass på så det ikke blir for varmt slik at egget klumper seg. Ta av varmen og rør inn TINE® Petite Fraîche. Rør inn Farris til slutt.
Tips
Bytt gjerne ut Farris med søtvin, champagne eller konjakk for litt mer spiss på desserten.
-
3
Skrell og del mango i biter. Finriv limeskall og press ut saften. Vend med mangobiter og bringebær og ha i porsjonsglass. Hell over lime-sabayonne og riv over sjokolade. Pynt med sitronmelisse.