Lime-sabayonne med bringebær og mango

Lime-sabayonne med bringebær og mango

2
  • Enkel
  • 25 min
En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.

Ingredienser

4 stk eggeplommer
4 ss sukker
1 ½ ss ferskpresset limesaft
1 ts finrevet limeskall
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %
¼ dl farris med lime

Til servering

1 stk mango
1 stk lime
300 g bringebær
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen eggeplomme og sukker til eggedosis. Visp inn limesaft og finrevet limeskall.
    2. Sett bollen over en gryte med litt kokende vann. Pisk eggedosisen godt i vannbadet til den tykner. Pass på så det ikke blir for varmt slik at egget klumper seg. Ta av varmen og rør inn crème fraîche. Rør inn farris til slutt.
      Tips

      Bytt gjerne ut Farris med søtvin, champagne eller konjakk for litt mer spiss på desserten.

    3. Skrell og del mango i biter. Finriv limeskall og press ut saften. Vend med mangobiter og bringebær og ha i porsjonsglass. Hell over lime-sabayonne og riv over sjokolade. Pynt med sitronmelisse.
Tips

Sabayonne er en varianten av vår eggedosis og kan brukes som saus over all slags frukt og bær. Du kan også gratinere frukt og bær i sausen ved å ha det i en ildfast form og sette den under grillelementene på 250 °C i et par minutter.

Kommentarer

  • Tone

    1 dager siden
    Kan denne lages i forveien av servering? Evt hvor lenge før?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 timer siden
      Sabayonne er en saus som skal piskes luftig. Jo lenger den står, jo mer "Går luften ut" av sausen. Den kan pisker et par timer før servering, men ikke noe mer en det. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat