Håndkle og blad
Lime-sabayonne med bringebær og mango
(2020)

Lime-sabayonne med bringebær og mango

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkeggeplommer
4 sssukker
1 ½ ssferskpresset limesaft
1 tsfinrevet limeskall
2 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %
¼ dlfarris med lime

Til servering

1 stkmango
1 stklime
300 gbringebær
100 gmørk sjokolade
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen eggeplomme og sukker til eggedosis. Visp inn limesaft og finrevet limeskall.
    2. Sett bollen over en gryte med litt kokende vann. Pisk eggedosisen godt i vannbadet til den tykner. Pass på så det ikke blir for varmt slik at egget klumper seg. Ta av varmen og rør inn crème fraîche. Rør inn farris til slutt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt gjerne ut Farris med søtvin, champagne eller konjakk for litt mer spiss på desserten.

    3. Skrell og del mango i biter. Finriv limeskall og press ut saften. Vend med mangobiter og bringebær og ha i porsjonsglass. Hell over lime-sabayonne og riv over sjokolade. Pynt med sitronmelisse.
Blått hjerte
Tips!

Sabayonne er en varianten av vår eggedosis og kan brukes som saus over all slags frukt og bær. Du kan også gratinere frukt og bær i sausen ved å ha det i en ildfast form og sette den under grillelementene på 250 °C i et par minutter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat