
Fruktgrøt med melk
Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Skrell eple, plomme og fersken, fjern stein og kjerne og del i biter.
- 2
Kok eple mørt i vann og sukker, ca. 10 minutter. Ha i plommer og fersken og kok videre i 5 minutter.
Tips
Du fjerner skallet på plommer og fersken best ved å skjære et kryss på toppen og ha dem i kokende vann i 3 minutter. Ha dem rett over i isvann og dra av skallet.
- 3
Ta gryten av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet. Den må ikke koke.
- 4
Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøleskapet. Server med melk.
Tips
Dette er en god måte å bruke overmoden frukt på. Du kan også bruke frukt som pære, aprikos og nektarin.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


