Skip to main content

Rødgrøt med melk

Enkel
20min

En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

4.4
(16)
Next ImageRødgrøt med melk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
frossen skogsbærblanding
3 dl
vann
2 dl
sukker
2 ss
potetmel

Til servering

200 g
skogsbærblanding, tint

Fremgangsmåte

  1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.

  2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.

  3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.

    Tips

    Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter