Fruktgrøt med melk

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkepler
6 stkplommer
2 stkferskener
1 dlsukker
2 dlvann
2 sspotetmel

Til servering

4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, plomme og fersken, fjern stein og kjerne og del i biter.
    2. Kok eple mørt i vann og sukker, ca. 10 minutter. Ha i plommer og fersken og kok videre i 5 minutter.

      Tips:

      Du fjerner skallet på plommer og fersken best ved å skjære et kryss på toppen og ha dem i kokende vann i 3 minutter. Ha dem rett over i isvann og dra av skallet.

    3. Ta gryten av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet. Den må ikke koke.
    4. Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøleskapet. Server med melk.

Tips:

Dette er en god måte å bruke overmoden frukt på. Du kan også bruke frukt som pære, aprikos og nektarin.

Kommentarer

  Legg til kommentar