Fruktgrøt med melk

Fruktgrøt med melk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk epler
6 stk plommer
2 stk ferskener
1 dl sukker
2 dl vann
2 ss potetmel

Til servering

4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, plomme og fersken, fjern stein og kjerne og del i biter.
    2. Kok eple mørt i vann og sukker, ca. 10 minutter. Ha i plommer og fersken og kok videre i 5 minutter.
      Tips!

      Du fjerner skallet på plommer og fersken best ved å skjære et kryss på toppen og ha dem i kokende vann i 3 minutter. Ha dem rett over i isvann og dra av skallet.

    3. Ta gryten av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet. Den må ikke koke.
    4. Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøleskapet. Server med melk.
Tips!

Dette er en god måte å bruke overmoden frukt på. Du kan også bruke frukt som pære, aprikos og nektarin.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat