Fruktgrøt med melk
Enkel•20 min min
Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkepler
-
6 stkplommer
-
2 stkferskener
-
1 dlsukker
-
2 dlvann
-
2 sspotetmel
Til servering
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Skrell eple, plomme og fersken, fjern stein og kjerne og del i biter.
-
2
Kok eple mørt i vann og sukker, ca. 10 minutter. Ha i plommer og fersken og kok videre i 5 minutter.
Tips
Du fjerner skallet på plommer og fersken best ved å skjære et kryss på toppen og ha dem i kokende vann i 3 minutter. Ha dem rett over i isvann og dra av skallet.
-
3
Ta gryten av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet. Den må ikke koke.
-
4
Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøleskapet. Server med melk.