Oppskrift på Bakt eple med luftig vaniljesaus
0

Bakt eple med luftig vaniljesaus

(93)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkepler
4 ssflytende honning
2 tskanel
2 ssbrunt sukker
2 dlhasselnøtter
2 ssTINE Meierismør

Til servering

4 dlPiano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne
    2. Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.
    3. Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.

      Tips:

      Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.

Tips:

Bytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.

Kommentarer