Skip to main content

Bakt eple med luftig vaniljesaus

Enkel
40min

Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.

3.4
(348)
Next ImageBakt eple med luftig vaniljesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
eple
4 ss
flytende honning
2 ts
kanel
2 ss
brunt sukker
2 dl
hasselnøtter

Til servering

4 dl
Piano Fyldig vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne

  2. Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.

  3. Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.

    Tips

    Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter