
Bakt eple med luftig vaniljesaus
Enkel•40 min min
Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkepler
-
4 ssflytende honning
-
2 tskanel
-
2 ssbrunt sukker
-
2 dlhasselnøtter
-
2 ss
Til servering
-
4 dlPiano Fyldig vaniljesaus
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne
-
2
Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.
-
3
Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.
Tips
Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.