Bakt eple med luftig vaniljesaus
Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk eple
- 4 ss flytende honning
- 2 ts kanel
- 2 ss brunt sukker
- 2 dl hasselnøtter
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne
2
Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.
3
Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.
TipsServer gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.
TipsBytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.