Sjokoladesufflé

(2)
  • Utførelse

    Utfordrende
  • Tid

  • Steketid

En luftig suffle med varm melkesjokolade-saus treffer alle sjokoladeelskere midt i hjertet. Dette er sjokolade-dessert på sitt beste!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkeggeplomme
4 dlsukker
2 sskakao
2 stkeggehviter
1 ssmaizena

Til smøring

6 tsTINE Meierismør
4 sssukker

Sjokoladesaus

200 gmelkesjokolade
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Kremfløte
½ dlsukker
1 ssTINE Meierismør
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Lag sausen først ved å smelte sjokolade i vannbad. Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele, rør til sukkeret er oppløst og bland inn sjokoladen. Kok opp under omrøring. Trekk gryten av platen og rør inn kaldt smør. Visp godt og hold varm til servering.
    2. Sett ovnen på 190 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
    3. Varm melken til rett under kokepunktet. Pisk eggeplomme med 1 spiseskje sukker. Rør inn kakaopulver og varm melk.
    4. Pisk eggehviten til den begynner å bli stiv. Spe gradvis med sukker mens maskinen går. Pisk til stiv og blank marengs. Rør inn Maizena til slutt.
    5. Fold inn 1/3 av eggehviten i sjokoladeblandingen. Når det er godt blandet, vender du forsiktig inn resten.
    6. Fordel blandingen i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15-18 minutter. Server med en gang og hell melkesjokoladesaus over ved bordet.

      Tips:

      Det er viktig at det er gjestene som venter på suffléen og ikke suffléen som venter på gjestene.

Tips:

Det er viktig at ingrediensene, spesielt eggene, er romtempererte.

Kommentarer

  Legg til kommentar