Sjokoladesufflé
Utfordrende•30 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dl
-
1 stkeggeplomme
-
4 dlsukker
-
2 sskakao
-
2 stkeggehviter
-
1 ssmaizena
Til smøring
-
6 ts
-
4 sssukker
Sjokoladesaus
-
200 gmelkesjokolade
-
1 ½ dl
-
2 ss
-
½ dlsukker
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Lag sausen først ved å smelte sjokolade i vannbad. Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele, rør til sukkeret er oppløst og bland inn sjokoladen. Kok opp under omrøring. Trekk gryten av platen og rør inn kaldt smør. Visp godt og hold varm til servering.
-
2
Sett ovnen på 190 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
-
3
Varm melken til rett under kokepunktet. Pisk eggeplomme med 1 spiseskje sukker. Rør inn kakaopulver og varm melk.
-
4
Pisk eggehviten til den begynner å bli stiv. Spe gradvis med sukker mens maskinen går. Pisk til stiv og blank marengs. Rør inn Maizena til slutt.
-
5
Fold inn 1/3 av eggehviten i sjokoladeblandingen. Når det er godt blandet, vender du forsiktig inn resten.
-
6
Fordel blandingen i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15-18 minutter. Server med en gang og hell melkesjokoladesaus over ved bordet.
Tips
Det er viktig at det er gjestene som venter på suffléen og ikke suffléen som venter på gjestene.