Laktosefri riskrem og rød saus
Enkel•30 min min
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.
Ingredienser
Antall porsjoner
Riskrem
-
2 dlrisgryn
-
4 dlvann
-
1 l
-
1 tssalt
-
3 dl
-
1 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
Pynt
-
100 ghakkede mandler uten skall (kan sløyfes)
Rød saus
-
1 pakke
Eller lag din egen rød saus
-
3 dlrød saft
-
3 dlvann
-
1 sspotetmel
Slik gjør du det
-
1
Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
-
2
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
Pynt
-
3
Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
Rød saus
-
4
Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
-
5
Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.