Laktosefri riskrem og rød saus

Laktosefri riskrem og rød saus

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

2 dl risgryn
4 dl vann
1 l TINE Laktosefri Lettmelk 1,2 % fett
1 ts salt
3 dl TINE Laktosefri Kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt

100 g hakkede mandler uten skall (kan sløyfes)

Rød saus

1 pakke Piano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

3 dl rød saft
3 dl vann
1 ss potetmel

Slik gjør du det

    1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
    2. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
  1. Pynt

    1. Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
  2. Rød saus

    1. Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
    2. Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.
Tips!

For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida Katrine

    3 år siden
    Skal grøten avkjøles før man blander inn kremen? Syns ikke jeg ser noe om det. Eller er det det samme, siden det skal settes i kjøleskap?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ida Katrine, Du må avkjøle grøten før du blander den inn i kremen, ellers vil kremen falle sammen. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Turid C. Olsen

    4 år siden
    Dette er da ikke en oppskrift på laktosefri riskrem. Her er det både melk og fløte i oppskriften. De fleste som har melkeallergi tåler dårlig laktosefri melk også, fordi de reagerer på melkeprotein.

    Kommenter  (3)

    • Hege G

      4 år siden
      Det er da laktosefrie melk og fløte!! 😳

      Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Turid, Dette er en laktosefri oppskrift på riskrem. Det er viktig å skille mellom laktoseintoleranse og melkeallergi. Om ønskelig kan du lese mer om dette her: http://www.tine.no/helse/allergi-og-intoleranse/melkeallergi-eller-laktoseintoleranse

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat