Laktosefri riskrem og rød saus

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Riskrem

2 dlrisgryn
4 dlvann
1 lTINE Laktosefri Lettmelk 1,2 % fett
1 tssalt
3 dlTINE Laktosefri Kremfløte
1 sssukker
1 tsvaniljesukker

Pynt

100 ghakkede mandler uten skall (kan sløyfes)

Rød saus

1 pakkePiano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

3 dlrød saft
3 dlvann
1 sspotetmel
 Les kommentarer (5) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Riskrem

    1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
    2. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
  • Pynt

    1. Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
  • Rød saus

    1. Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
    2. Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.

Tips:

For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.

Kommentarer

  Legg til kommentar