
Laktosefri riskrem og rød saus
- Enkel
- 30 min
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.
Slik gjør du det
-
-
Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
-
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
-
-
Pynt
-
Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
-
-
Rød saus
-
Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
-
Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.
-
Tips
For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Ida Katrine
(0)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(4)