Laktosefri riskrem og rød saus

Laktosefri riskrem og rød saus

5
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

Ingredienser

Riskrem

2 dl risgryn
4 dl vann
1 l TINE Laktosefri Lettmelk 1,0 % fett
1 ts salt
3 dl TINE Laktosefri Kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt

100 g hakkede mandler uten skall (kan sløyfes)

Rød saus

1 pakke Piano® Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

3 dl rød saft
3 dl vann
1 ss potetmel

Slik gjør du det

    1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.
    2. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.
  1. Pynt

    1. Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.
  2. Rød saus

    1. Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.
    2. Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.
Tips

For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.

Kommentarer

  • Ida Katrine

    4 år siden
    Skal grøten avkjøles før man blander inn kremen? Syns ikke jeg ser noe om det. Eller er det det samme, siden det skal settes i kjøleskap?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Ida Katrine, Du må avkjøle grøten før du blander den inn i kremen, ellers vil kremen falle sammen. Lykke til :)

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat