
Champagne-mousse med søte bær
En staslig dessert servert i høye glass med friske bær. Toppet med dine favorittbær er dette perfekt avslutning på et bedre måltid! Husk at moussen trenger å stå kaldt en times tid.

Ingredienser
Antall porsjoner
SERVERINGSFORSLAG
Fremgangsmåte
- 1
Pisk fløte til stiv krem. Hold kald fram til bruk. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen.
Tips
Sørg for at kremfløten er kald når du skal piske krem.
- 2
Visp sammen eggeplomme og sukker i en stål- eller glassbolle til lyst og luftig. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Vannet skal ikke være nær bollen. Varm eggeblandingen til sukkeret er oppløst mens du rører hele tiden.
- 3
Tilsett musserende vin og rør til blandingen tykner, ca. 6 minutter. Rør inn gelatin og pisk til alt er smeltet.
- 4
Ta bollen bort fra varmen, avkjøl et par minutter og fold inn pisket krem. Fordel blandingen i champagneglass eller andre porsjonsformer, og la stå kaldt til moussen har satt seg, ca. 1 time.
- 5
Fordel bær over og pynt med sitronmelisse.
Tips
Champagne kan byttes med en cava eller prosecco. Du kan også bytte ut litt av vinen med konjakk, rom eller appelsinlikør for variasjon.