Champagne-mousse med søte bær

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En staslig dessert servert i høye glass med friske bær. Toppet med dine favorittbær er dette perfekt avslutning på et bedre måltid! Husk at moussen trenger å stå kaldt en times tid.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ dlTINE Kremfløte
4 stkeggeplommer
1 dlsukker
2 dlchampagne
6 stkgelatinplater

SERVERINGSFORSLAG

2 dlbringebær
2 dljordbær
¼ buntsitronmelisse
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Pisk fløte til stiv krem. Hold kald fram til bruk. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen.

      Tips:

      Sørg for at kremfløten er kald når du skal piske krem.

    2. Visp sammen eggeplomme og sukker i en stål- eller glassbolle til lyst og luftig. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Vannet skal ikke være nær bollen. Varm eggeblandingen til sukkeret er oppløst mens du rører hele tiden.
    3. Tilsett musserende vin og rør til blandingen tykner, ca. 6 minutter. Rør inn gelatin og pisk til alt er smeltet.
    4. Ta bollen bort fra varmen, avkjøl et par minutter og fold inn pisket krem. Fordel blandingen i champagneglass eller andre porsjonsformer, og la stå kaldt til moussen har satt seg, ca. 1 time.
    5. Fordel bær over og pynt med sitronmelisse.

Tips:

Champagne kan byttes med en cava eller prosecco. Du kan også bytte ut litt av vinen med konjakk, rom eller appelsinlikør for variasjon.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar