Bringebærparfait
Enkel•40 min min
Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserten å stivne i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dl
-
4 dlfrosne bringebær
-
3 stkeggeplommer
-
1 dlmelis
-
2 tskakao
Pynt
-
1 dl
-
50 gsjokolade , grovt revet
-
20 stkfriske bringebær
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg og melis til en luftig eggedosis. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggedosisen, og bland deretter inn kakao.
-
2
Visp fløten til krem. Bland kremen forsiktig sammen med eggedosisen, og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.
-
3
En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.