Bringebærparfait

Bringebærparfait

12
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserter å stivene i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.

Ingredienser

3 dl TINE Kremfløte
4 dl frosne bringebær
3 stk eggeplommer
1 dl melis
2 ts kakao

Pynt

1 dl TINE Kremfløte
50 g sjokolade , grovt revet
8 stk friske bringebær

Slik gjør du det

    1. Visp fløten til krem. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggeplommene, melis og kakao.
    2. Bland med kremen og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.
    3. En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.
Tips

Du kan lage denne desserten med alle mulige bær, f eks frosne blåbær eller jordbær.

Kommentarer

  • Camilla

    4 år siden
    Hei. Kan man lage denne et par dager i forveien? Eller vil kremen bli dårlig av det? Mvh. Camilla

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Camilla, Parfaiten kan du lage god tid i forveien, men kremen vil jeg anbefale deg å ha på rett før servering. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat