Bringebærparfait

Bringebærparfait

12
106
Enkel40 min
Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserter å stivene i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
  • 4 dl
    frosne bringebær
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 1 dl
    melis
  • 2 ts
    kakao

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp fløten til krem. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggeplommene, melis og kakao.

  2. 2

    Bland med kremen og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.

  3. 3

    En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.

Tips

Du kan lage denne desserten med alle mulige bær, f eks frosne blåbær eller jordbær.

Del denne oppskriften: