Bringebærparfait

Bringebærparfait

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserter å stivene i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl TINE Kremfløte
4 dl frosne bringebær
3 stk eggeplommer
1 dl melis
2 ts kakao

Pynt

1 dl TINE Kremfløte
50 g sjokolade , grovt revet
8 stk friske bringebær

Slik gjør du det

    1. Visp fløten til krem. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggeplommene, melis og kakao.
    2. Bland med kremen og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.
    3. En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.
Tips!

Du kan lage denne desserten med alle mulige bær, f eks frosne blåbær eller jordbær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla

    3 år siden
    Hei. Kan man lage denne et par dager i forveien? Eller vil kremen bli dårlig av det? Mvh. Camilla

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Parfaiten kan du lage god tid i forveien, men kremen vil jeg anbefale deg å ha på rett før servering. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Iselin

    3 år siden
    Hei! De frossne bærne var litt vanskelige å knuse, så vanskelige at smoothie-maskinen begynte å røyke og kortsluttet.... Burde kanske skrive halvfrossne? Ellers- KJEMPEGOD!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Iselin, Så leit med smoothie-maskinen din. Normalt så skal blendere tåle å knuse frosne bær, men det er selvsagt stor forskjell på de ulike maskinene. Dersom man har en maskin som ikke er så sterk, så bør man gjøre som du sier; tine bærene litt. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • Leif Børge

    5 år siden
    Det står frosne bringebær som ingrediens - hvorfor kan en ikke bruke friske??

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Leif Børge! Bruk gjerne friske bær i denne parfaiten. Det er mange butikker som ikke har friske bringebær, og de er ofte også ganske dyre. Så for at flest mulig, året rundt, skal kunne lage bringebærparpait, så skriver vi ofte frosne bær i oppskriftene. Lykke til med parfaiten, smaker sikkert fantastisk godt med friske bær!

      Kommenter  (5)


  • Ann Kristin Abrahamsen

    6 år siden
    Kan man bruke laktosefri fløte til denne desserten?

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Ann Kristin! Ja, du kan fint bruke laktosefri fløte til denne gode parfaiten! :)

      Kommenter  (2)


  • Anne

    6 år siden
    Hei Hvor lenge kan parfaiten stå i fryseren før den spises? Kan den stå fra dagen før?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Anne. Hvis du pakker parfaiten godt inn, vil den kunne stå i fryseren i ca 10 dager Men husk å ta den ut ca 20 - 30 minutter før den skal serveres, slik at den ikke er stivfrossen. Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Vibeke.aas

    6 år siden
    Jeg brukte creme fraiche istedenfor krem, som jeg synes ble friskt og godt. Neste gang ville jeg tatt mindre kakao for å få frem bringebærsmaken bedre.

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Tusen takk for tipset, Vibeke!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat