Det er lite som gir mer julestemning enn nystekt julekake med smør og brunost på!
Middels•2 t•5 personer
Ingredienser
1100 g hvetemel
560 g TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stykk egg
20 g salt
7 g kardemomme
30 g gjær
100 g sukker
250 g romtemperert TINE® Meierismør
300 g rosiner
100 g sukat, , kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall
1 stykk egg, til pensling
Slik gjør du
1
Bland mel, melk, egg, salt, kardemomme og gjær sammen i en bolle og elt deigen i 15 sekunder før du tilsetter smøret. Elt deretter deigen i 5 minutter sakte og i 10 minutter raskt.
2
La deigen heve i 1,5 time.
3
Del deigen i 5 emner på ca. 500 gram per emne. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten.
Tips
Du kan også bruke kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall i stedet for sukat.
4
La deigemnene heve til dobbel størrelse.
5
Sett ovnen på 180 °C.
6
Pensle med egg og stek i ca. 30 minutter.
Lagre
Skriv ut
Del
Tradisjonell julekake
Middels
2t
Det er lite som gir mer julestemning enn nystekt julekake med smør og brunost på!