Tradisjonell julekake

Tradisjonell julekake

0
0
Middels120 min
Det er lite som gir mer julestemning enn nystekt julekake med smør og brunost på!

Ingredienser

Antall stykker

  • 1100 g
    hvetemel
  • 560 g
  • 1 stk
    egg
  • 20 g
    salt
  • 7 g
    kardemomme
  • 30 g
    gjær
  • 100 g
    sukker
  • 250 g
    romtemperert TINE® Meierismør
  • 300 g
    rosiner
  • 100 g
    sukat , kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall
  • 1 stk
    egg til pensling

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland mel, melk, egg, salt, kardemomme og gjær sammen i en bolle og elt deigen i 15 sekunder før du tilsetter smøret. Elt deretter deigen i 5 minutter sakte og i 10 minutter raskt.

  2. 2

    La deigen heve i 1,5 time.

  3. 3

    Del deigen i 5 emner på ca. 500 gram per emne. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten.

    Tips

    Du kan også bruke kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall i stedet for sukat.

  4. 4

    La deigemnene heve til dobbel størrelse.

  5. 5

    Sett ovnen på 180 °C.

  6. 6

    Pensle med egg og stek i ca. 30 minutter.

Del denne oppskriften: