Skip to main content

Tradisjonell julekake

Middels
2t

Det er lite som gir mer julestemning enn nystekt julekake med smør og brunost på!

(0)
Next ImageTradisjonell julekake

Ingredienser

Antall porsjoner

5

Ingredienser

1100 g
hvetemel
1 stk
egg
20 g
salt
7 g
kardemomme
30 g
gjær
100 g
sukker
250 g
romtemperert TINE® Meierismør
300 g
rosiner
100 g
sukat, kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall
1 stk
egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, melk, egg, salt, kardemomme og gjær sammen i en bolle og elt deigen i 15 sekunder før du tilsetter smøret. Elt deretter deigen i 5 minutter sakte og i 10 minutter raskt.

  2. La deigen heve i 1,5 time.

  3. Del deigen i 5 emner på ca. 500 gram per emne. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten.

    Tips

    Du kan også bruke kandisert sitronskall eller kandisert appelsinskall i stedet for sukat.
  4. La deigemnene heve til dobbel størrelse.

  5. Sett ovnen på 180 °C.

  6. Pensle med egg og stek i ca. 30 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter