Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grove fastelavnsboller med havre

Enkel
2t

Litt sunnere, men like gode og saftige: Grove fastelavnsboller med pisket krem setter ingen demper på feiringen. Kanskje dere skal feire fastelavn på et idrettsarrangement? Bollene kan selvfølgelig også nytes uten krem ved andre anledninger.

4
(2)
Lagre
Skriv ut
Del
Grove fastelavnsboller med havre

porsjoner

16

2 dl
vann
0.5 dl
sukker
25 g
fersk gjær
3 dl
havremel
7 dl
hvetemel
2 ts
malt kardemomme
1 stk
egg til pensling

Krem

4 ss
melis (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Tips

    Om du bruker tørrgjær kan væsken være opptil 40 °C da tørrgjær tåler høyere temperatur. Bruker du fersk gjær bør ikke væsken overstige 30 °C. 
  2. Tips

    Skal du servere Fastelavnsboller til mange kan det være lurt å legge på kremen fortløpende ved servering. Alternativt kan du sette fram oppdelte boller og en bolle med krem så alle kan sette sammen sin egen fastelavnsbolle. 

Tips

Server gjerne fastelavnsboller med rørte eller friske bær, vaniljekrem eller makronfyll. Bollene kan fryses så lenge ikke kremen er tatt på. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter