Grove fastelavnsboller med havre
Enkel•120 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
75 g
-
2 dlvann
-
2 dl
-
½ dlsukker
-
25 gfersk gjær
-
3 dlhavremel
-
7 dlhvetemel
-
2 tsmalt kardemomme
-
1 stkegg til pensling
Krem
-
6 dl
-
4 ssmelis (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør, tilsett vann, melk og sukker. Sjekk at vesken er fingervarm og smuldre i gjæren.
Tips
Om du bruker tørrgjær kan væsken være opptil 40 °C da tørrgjær tåler høyere temperatur. Bruker du fersk gjær bør ikke væsken overstige 30 °C.
-
2
Bland havremel, hvetemel og kardemomme i en bakebolle, tilsett melkeblandingen og elt deigen smidig og glatt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 15 minutter.
-
3
Dekk til bakebollen og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
-
4
Hvelv deigen ut på lett melet bakebord, del deigen i emner. Trill til boller og sett på bakepapirkledd stekeplate.
-
5
Dekk til og etterhev bollene på et lunt sted i 30-45 minutter.
-
6
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Skal du servere Fastelavnsboller til mange kan det være lurt å legge på kremen fortløpende ved servering. Alternativt kan du sette fram oppdelte boller og en bolle med krem så alle kan sette sammen sin egen fastelavnsbolle.
-
7
Pisk fløte og melis til stiv krem. Del bollene i to og fordel krem på nederste del og sett på toppen. Dryss over melis og server med en gang.