Appelsin- og vaniljeboller i langpanne

Appelsin- og vaniljeboller

0
  • Enkel
  • 180 min
  • 20 min
Lag disse bollesnurrene med appelsin og vanilje i en langpanne. Da blir de ekstra saftige!

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
1 kg hvetemel
2 ½ dl sukker
1 ts salt
2 stk egg
25 g fersk gjær
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
1 stk egg til pensling

Appelsinfyll

3 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
2 dl sukker
50 g TINE Meierismør
1 stk appelsin

Vaniljefyll

150 g pistasjenøtter
1 pakke Piano® Vaniljekrem til steking

Melisglasur

1 stk eggehvite
300 g melis
1 ss Sunniva® Original Appelsinjuice

Slik gjør du det

    1. Del smør i biter og la bli romtemperert. Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.
    2. Elt deigen til en smidig deig som slipper bollen, ca. 10 minutter. Elt inn smør i biter og kjør til en glatt og blank deig. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
    3. Kok opp appelsinjuice og sukker til en tykk sirup, ca. 15 minutter eller til halvert. Avkjøl noe og rør inn smør. Avkjøl helt.
    4. Hakk pistasjnøtter og dekk en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle til en rektangulær leiv. Smør et lag vaniljekrem utover, ha over appelsinsirup, riv over appelsinskall og dryss på hakkede pistasjnøtter.
    5. Rull sammen som en rullekake og skjær i skiver, ca. 3 cm tykke og legg tett med snittflaten opp i langpannen. Dekk til og la etterheve i ca. 30 minutter.
    6. Forvarm ovnen til 220 °C og pensle bollene med lettpisket egg. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter eller til akkurat gjennomstekte. Avkjøl.
      Tips!
      Du kan lage disse som vanlige bollesnurrer også. Da blir steketiden noe kortere.
    7. Rør sammen eggehvite, melis og appelsinjuice til en tykk glasur. Drypp over bollene og server.
Tips!
Vaniljekrem til gjærbakst er perfekt som fyll i boller. Du kan droppe appelsinfyllet for en enda enklere vri, eller bytte det ut med bringbærsyltetøy eller friske jordbær og blåbær

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat