Lag disse bollesnurrene med appelsin og vanilje i en langpanne. Da blir de ekstra saftige!
Enkel•3 t•12 personer
Ingredienser
200 g TINE® Meierismør
1 kg hvetemel
2.5 dl sukker
1 ts salt
2 stykk egg
25 g fersk gjær
3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl Sunniva Original Appelsinjuice
1 stykk egg, til pensling
Appelsinfyll
3 dl Sunniva Original Appelsinjuice
2 dl sukker
50 g TINE® Meierismør
1 stykk appelsin
Vaniljefyll
150 g pistasjnøtter
1 pakke Piano® Vaniljekrem til steking
Melisglasur
1 stykk eggehvite
300 g melis
1 ss Sunniva Original Appelsinjuice
Slik gjør du
1
Del smør i biter og la bli romtemperert. Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.
2
Elt deigen til en smidig deig som slipper bollen, ca. 10 minutter. Elt inn smør i biter og kjør til en glatt og blank deig. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
3
Kok opp appelsinjuice og sukker til en tykk sirup, ca. 15 minutter eller til halvert. Avkjøl noe og rør inn smør. Avkjøl helt.
4
Hakk pistasjnøtter og dekk en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle til en rektangulær leiv. Smør et lag vaniljekrem utover, ha over appelsinsirup, riv over appelsinskall og dryss på hakkede pistasjnøtter.
5
Rull sammen som en rullekake og skjær i skiver, ca. 3 cm tykke og legg tett med snittflaten opp i langpannen. Dekk til og la etterheve i ca. 30 minutter.
6
Forvarm ovnen til 220 °C og pensle bollene med lettpisket egg. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter eller til akkurat gjennomstekte. Avkjøl.
Tips
Du kan lage disse som vanlige bollesnurrer også. Da blir steketiden noe kortere.
7
Rør sammen eggehvite, melis og appelsinjuice til en tykk glasur. Drypp over bollene og server.
Tips
Vaniljekrem til gjærbakst er perfekt som fyll i boller. Du kan droppe appelsinfyllet for en enda enklere vri, eller bytte det ut med bringbærsyltetøy eller friske jordbær og blåbær
Lagre
Skriv ut
Del
Appelsin- og vaniljeboller
Enkel
3t
Lag disse bollesnurrene med appelsin og vanilje i en langpanne. Da blir de ekstra saftige!
Du kan lage disse som vanlige bollesnurrer også. Da blir steketiden noe kortere.
Tips
Vaniljekrem til gjærbakst er perfekt som fyll i boller. Du kan droppe appelsinfyllet for en enda enklere vri, eller bytte det ut med bringbærsyltetøy eller friske jordbær og blåbær