Skip to main content

Jordbærsnitter

Enkel
2t 15min

Denne langpannekaken er perfekt kaffemat om sommeren, fylt med jordbærsyltetøy og kransekakemasse. Den kan gjerne fryses.

3.0
(7)
Next ImageJordbærsnitter

Ingredienser

Antall porsjoner

15

Ingredienser

25 g
gjær
0.5 ts
salt
0.5 ts
kardemomme
2.5 ss
sukker
6.5 dl
hvetemel (ca.)

Fyll:

50 g
kransekakemasse (ca.)
1 dl
jordbærsyltetøy (ca.)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.

  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

  3. Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

  4. Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.

  5. Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

  6. Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne hjemmelaget jordbærsyltetøy: Rens og skyll 1 kg jordbær. Skjær i biter og legg dem i en kjele. Tilsett 300 g syltesukker og varm under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter. Skum syltetøyet og hell det på varme og rene glass. Sett på tett lokk. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter