
Jordbærsnitter
Denne langpannekaken er perfekt kaffemat om sommeren, fylt med jordbærsyltetøy og kransekakemasse. Den kan gjerne fryses.

Ingredienser
Antall porsjoner
15
Ingredienser
Fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.
- 2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
- 3
Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
- 4
Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.
- 5
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
- 6
Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
- 7
Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.
Tips
Bruk gjerne hjemmelaget jordbærsyltetøy: Rens og skyll 1 kg jordbær. Skjær i biter og legg dem i en kjele. Tilsett 300 g syltesukker og varm under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter. Skum syltetøyet og hell det på varme og rene glass. Sett på tett lokk. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



